Barros a Jacque o Valencii

Alex Barros absolvoval se zlomeným žebrem vynikající závod, Olivier Jacque byl dalším zklamáním této sezóny.

Alex Barros nastoupil do závodu MotoGP na okruhu ve Valencii se zlomeným žebrem. Toto zranění si způsobil při pátečním pádu a tak jeho konečné šesté místo v posledním závodě roku je jistě obrovským úspěchem. Barros byl po závodě tak zničený od obrovské bolesti, že nedokázal objet ani závěrečné kolo "cti" a dorazit do boxů na svém motocyklu.
"Byl to pro mě opravdu těžký závod," říkal později Alex Barros. "Můj výsledek nebyl nakonec špatný, ale opravdu jsem hodně trpěl. Věděl jsem, že to bude těžké, ale nepředpokládal jsem, že kvůli zraněnému žebru to bude až tak hrozné. Asi po patnácti kolech jsem jíž skoro nemohl jezdit, ale Bayliss se pokusil na mě dostat a tak jsem musel jet tak, abych ho udržel za svými zády. Začal jsem si mluvit sám pro sebe, abych udržel svou koncentraci. Během této sezóny jsem byl neustále zraněný, nyní se vracím domů do Brazílie, kde podstoupím operaci zraněného ramena. Bude hezké být zase doma, ale nebude to dovolená. Butu pracovat velmi tvrdě s mým psychoterapeutem abych se dokonale připravil na rok 2004."
Druhý jezdec týmu pana Hérve Poncharala, tedy Francouz Olivier Jacque neměl tolik štěstí jako Barros a po výletu do štěrku ze závodu odstoupil. Jacque se nejprve postupně dostával až na desáté místo, ze kterého byl později sesazen, ale dvě kola před cílem vyjel v první zatáčce okruhu při boji o bodované pozice ven z dráhy a tak následně raději zajel do boxů ke svým mechanikům.
"Podařil se mi dobrý start a dokázal jsem se dostat na desáté místo," říkal Jacque o svém zřejmě posledním závodě za tým pana Poncharala, ve kterém prožil Olivier mnoho slávy, ale i mnoho zklamání. "Neměl jsem žádný zvláštní problém s motocyklem, ale prostě jsem nemohl zatočit, protože jsem ztratil všechnu rychlost v zatáčkách. Ke konci závodu jsem vyjel z okruhu a ačkoliv jsem se udržel na motocyklu, ztratil jsem všechny pozice, které jsem předtím získal."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist