Assen - MS Endurance

Na assenském okruhu Circuit Van Drenthe proběhl druhý závod Mistrovství Světa Endurance.

Na holandském okruhu Assen pokračoval druhým závodem světový šampionát vytrvalců, který se opět jel na 200 mil což na dlouhém assenském okruhu znamenalo 83 kol.
V závodě jenž odborníci na World Endurance hodnotí jako jeden z nejlepších v historii zvítězil tým Zongshen 2 ve složení Igor Jerman (SLO) a Bruno Bonhuil (FRA), kteří po fantastickém závěru odsunuli na druhé místo tým Suzuki GB Phase One ve složení Jason Pridmore (USA) - James Ellison (GBR). Odstup po 83. kolech byl mezi prvním a druhým motocyklem Suzuki GSX-R1000 pouhých 1,78 sekundy.
Ze třetího místa se v cíli radoval opět tým Zongshen tentokrát pod označením 1 a s jezdci Warwickem Nowlandem (AUS) a Stephane Mertensem (BEL).
Za pozornost stojí jistě i čtvrté místo, které obsadil tým Ten Kate Honda jenž si zde zkoušel zřejmě nastavení svého stroje. Tým Ten Kate Honda nastoupil na stroji Honda CBR 600RR (jak jinak) a ve složení Karl Muggeridge - Barry Veneman.
Slovenský tým Maco Moto Racing Team Slovakia skončil na 27. místě, zatímco německý tým KFM-Herber Endurance s našim Michalem Bursou závod nedokončil.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist