Ani jedna Aprilie v cíli MotoGP

V závodě třídy MotoGP nedokončila ani jedna Aprilia, Byrne havaroval, McWilliams závod raději vzdal.

Ani jeden z jezdců italské továrny Aprilia nedokázal dokončit náročný závod třídy MotoGP ve španělském Jerezu. Shane “Shakey“ Byrne se stal obětí prvního pádu závodu, zatímco jeho zkušenější kolega Jeremy McWilliams nedokončil závod pro nestabilitu stroje Aprilia RS3 Cube.
Shane Byrne, který zapůsobil pátým místem v mokré sobotní kvalifikaci a nedělním Warm Upu, havaroval v zatáčce Angela Nieta. Po havárii musel vyhledat lékařskou pomoc, která naštěstí nepotvrdila zlomeninu pravé ruky. Z pádu tak britský mistr třídy Superbike a vítěz dvou loňských závodů World Superbike, vyšel pouze s modřinami a pohmožděným kotníkem.
“Bylo to nešťastné a mrzí mě to,“ říkal smutný Byrne po nedělním závodě. “Vždy za mokra jezdím dobře. Včera jsem v dešti měl štěstí, bylo to poprvé, kdy jsem v takovýchto podmínkách jezdil na Aprilii. Docela tvrdě jsem dopadl na mou hlavu a pravou ruku. Ale v Le Mans budu již zdráv a opět dychtivý závodit.“
Severoirský jezdec Jeremy McWilliams se v závodě přiblížil k zisku svých prvních bodů na motocyklu Aprilia RS3 Cube. Z devatenáctého místa na startu postoupil ve třetím kole na patnáctou pozici, zajišťující světový bod. Se zhoršením počasí však přestával stále více a více pracovat “Jezzův“ motocykl. Nakonec vše vrcholilo odstoupením McWilliamse ze závodu, pro velkou nestabilitu motocyklu.
“Myslím si, že jsem zvolil špatnou zadní pneumatiku,“ říkal McWilliams. “Byla zřejmě příliš tvrdá. Bylo tomu tak, protože opravdu nemám s tímto motocyklem tolik zkušeností v mokrých podmínkách. Tento víkend jsem se alespoň hodně naučil.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist