AMK Brno circuit JUNIOR team

Nový tým silničních závodů motocyklů AMK Brno circuit JUNIOR team představil dnes na tiskové konferenci v Brně Automotoklub Masarykův okruh. Jezdci Karel Hanika (Honda, 125GP) a Lukáš Burget (Blata, minibike) se představili v předvečer víkendového závodu Memoriálu Františka Šťastného na brněnském Automotodromu, třetím pokračování Alpe Adria, který je zároveň součástí seriálu Mistrovství České republiky.

"Od mého nástupu na Automotodrom sním o tom, že se nám podaří postupně vychovávat jezdce od nejmenších minibikerů po špičkové závodníky velké silnice. Založení tohoto týmu je konkrétním naplněním této myšlenky a já jen musím poděkovat nejen těm, kteří se na vzniku týmu podíleli a podílejí, ale především rodičům obou jezdců, kteří investovali čas a nemalé prostředky do jejich dosavadní jezdecké kariéry, " naznačila společnou vizi subjektů Masarykova okruhu výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová. 


"Chtěli jsme založením nového týmu s profesionálním zázemím podpořit talentované jezdce silničních závodů, kteří stojí na startovní čáře své kariéry a naši podporu potřebují. Rozhodli jsme se proto ve spolupráci s Automotodromem koncentrovat personální i finanční síly a prostředky a uvést do života projekt, který má smysl a je konkrétním hmatatelným vkladem do rozvoje silničního motocyklového sportu , "
poodhalil důvody vzniku týmu Karel Abraham, prezident AMK Masarykův okruh.


"Dva až tři roky vidíme jako čas potřebný k tomu, aby se jezdci týmu seznámili s tratěmi, technikou a podmínkami velkých závodů a mohli s naším zázemím výkonnostně dorůst třeba až ke startům v MS stopětadvacítek,"
naznačil dlouhodobější cíle týmu K.Abraham. 


Jezdec Karel Hanika, syn mistra České republiky Karla Haniky, je vícemistrem Evropy z roku 2008 v minibicích a "velkou silnici" si poprvé zkusil v loňském roce – 2x při startu v Brně a na Pannoniaringu. Tři starty proměnil s prakticky nulovými zkušenostmi a na zapůjčené technice v zisk 34 juniorským mistrovských bodů. Při prvních letošních startech v Alpe Adrii na Hungaroringu a v Rijece dojel na 4., resp. 3.místě a co je nejdůležitější, velmi rychle se aklimatizoval na nové prostředí i techniku. K dispozici má dva sériové stroje Honda 125GP, které připravuje rodinné duo mechaniků Jan Vrba senior a junior.
 

"Po všech předešlých sezónách, kdy nám pár jezdců rukama prošlo, musím přiznat, že Kája Hanika je jedním z mála, který si umí přesně říct, co potřebuje a co je potřeba jinak nastavit a vyladit. Asi geny po tátovi,"
podělil se o první zkušenosti ze vzájemné spolupráce Jan Vrba senior. 


Lukáš Burget (1996) jezdí mimimota, třídu Mini/Midi na stroji Blata. V loňské sezóně udělal poměrně značný výkonnostní skok a ta letošní by měla ukázat, jaké jsou jeho případné výkonnostní limity pro další sezóny. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist