AMA Barber - sobota

Mat Mladin vítězí v prvním závodě třídy Superbike, náš Haskovec dojel ve třídě Formula Xtreme na čtvrtém místě.

Superbike - 1. závod
29. vítězství v kariéře získal australský jezdec Mat Mladin, když včera odpoledne amerického času dojel jako první na okruhu Barber Motorsport Park v závodě třídy Superbike. Neměl to však tentokrát Mladit vůbec lehké, dlouho se zdálo, že tentokrát se z vítězství radovat nebude. Od startu sice jel společně s Jake Zemkem ve vedoucí dvojici, která ujela ostatním pronásledovatelům, několik vynikajících kol Zemkeho však dokázalo tohoto jezdce oddělit od Mladina, na kterého získal více jak dvousekundový náskok. Ovšem poslední tři kola byl Mladim jasně nejlepší a dokázal se přiblížit opět k vedoucímu Zemkemu. Do posledního kola ještě najížděl se ztrátou 0,6 sekundy, ovšem cílem tohoto posledního kola již Mladin projížděl jako vítěz, když Jake Zemkeho odsunul na druhé místo o pouhých 0,011 sekundy.
"Není toho mnoho, co bych řekl, ale jel jsem jak nejlépe dovedu," komentoval Mladin první superbikový závod. "Jake jel dobře ve středu závodu, ale já věděl, že pokud budu schopný v závěru ještě přidat, bude to dobré. Držel jsem chladnou hlavu a zaútočil až několik posledních kol."
"Byl to bodrý závod, Mat jel velký závod¨, byla to legrace s ním závodit," říkal naopak poražený Zemke. "Je dobré vidět, že dokáži s Matem závodit, je tak vidět, že jdu správným směrem."
Na třetím místě dokončil závod se ztrátou 35,150 sekundy zcela osamocený Miguel DuHamel. Pro čtvrté místo si přijel tovární jezdec Ducati Eric Bostrom, jenž ze sedmého místa na startu předvedl tradiční raketový start strojů Ducati. Do první zatáčky sice najížděl eBoss jako první jezdec, ovšem s takovou rychlostí, že namísto zatočení pokračoval rovně do trávy. Tento výlet ho patrně stál pódiové umístnění.
Pátý skončil v dramatickém závodě Joshua Kurt Hayes, který na šesté místo odsunul Johna Hanera a na sedmé Geoffa Maye. Osmý dojel Heremy Toye, devátý Eric Wood a desátý Shawn Higbee.
Pokud hledáte jména Ben Bostrom a Aaron Yates, hledáte marně. Oba jezdci totiž nedokončili závod pro pád. Yates dokonce havaroval již ve druhém kole, znovu osedlal svůj stroj, prošel přes skoro celé pole až na dvanácté místo, ale pak přišla druhá a konečná havárie.
Dnes v noci našeho času se jeden druhý závod třídy Superbike.
Formula Xtreme - závod
To co nevyšlo Zemkemu ve třídě Superbike, vyšlo ve třídě Formula Xtreme, kde se po boji s Miguelem DuHamelem a částečně s naším Vincentem Haskovcem, radoval z vítězství. Jako druhý dokončil tento závod Miguel DuHamel, jenž v cíli na vítěze ztrácel pouhých 0,159 sekundy. Vynikajícím závěrem získal třetí místo australský jezdec Alex Gobert, který na čtvrté odsunul našeho Haskovce pouhé tři kola před cílem. Pátý dokončil závod šestistovek Jason Pridmore, šestý Larry Pegram a sedmý Michael Smith.
V celkovém pořadí této třídy vede nadále Miguel DuHamel (144 bodů) před Jake Zemkem (132). Třetí je Alex Gobert (112). Čtvrtý je Jacob Holden (97) a o páté místo se dělí Pridmore s naším Haskovcem (oba 80).
Supersport - kvalifikace
Tovární jezdec Kawasaki Tommy Hayden se radoval z vítězství v kvalifikaci na dnešní závod, když na druhé místo odsunul Bena Spiese od Suzuki. Nejlepší ze čtveřice továrních jezdců Yamahy byl na třetím místě Jamie Hacking, který na čtvrté odsunul svého kolegu Damona Buckmastera. I další dvě místa patří Yamaze, když na pátém se kvalifikoval Aaron Gobert a na šestém Jason DiSalvo. Sedmý skončil Steve Rapp, osmý Roger Lee Hayden, devátý Aaron Yates a desátý Chris Peris.
Superstock - kvalifikace
Ben Spies zvítězil v kvalifikaci třídy Superstock, když na druhé místo poslal Jasona DiSalva a na třetí Damona Buckmastera. Čtvrtý skončil Jamie Hacking a pátý Aaron Gobert. Tommy Hayden dovezl svou Kawasaki ZX-10R na šestém kvalifikačním místě, zatímco sedmý byl Steve Rapp na slabším stroji Suzuki GSX-R750. Osmý se kvalifikoval Roger Lee Hayden, devátý Joshua Kurt Hayes a desátý náš Vincent Haskovec.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist