Alpe Adria Cup 125 ccm Rijeka

V závodě dominoval vítěz zdejšího závodu Mistrovství Evropy z minulého roku Michele Conti. Také Česká republika měla dvě svá želízka v ohni. Markétu Janákovou a Lukáše Rážka.

Na první místě dojel do cíle vítěz sobotní kvalifikace Ital Michele Conti, který zaznamenal během závodu svůj nejrychlejší čas na jedno kolo 1.35.617. Na druhém místě dojel se ztrátou 3.8 s další Ital Gabriele Gnani (nejrychlejší kolo - 1.36.206). Pro bronz si již se ztrátou 13.056 s dojel Slovinec Bostjan Pintar s nejlepším dosaženým časem 1.36.348 s. Bramborovou pozici vybojoval se ztrátou 30.666 s Bulhar Alexandar Todorov (1.37.808). O páté místo svedla nelítostný souboj čtyřčlenná skupinka složená z Maďara Alena Gyorfiho, Itala Filippa Giorginiho, rychlé Češky Markéty Janákové a dalšího našeho jezdce Lukáše Rážka.
V této skupince se pořadí přelévalo doslova každou zatáčkou, kdy se naši dva zástupci několikrát objevili v jejím čele. Jak Markéta Janáková, která byla hojně povzbuzována svým italským týmem, tak i Lukáš Rážek, který ovšem ztrácel na rovinách díky slabému výkonu jeho Hondy, byli díky soubojům, které sváděli v této skupince ozdobou tohoto závodu. Až na cílové rovince se rozhodlo o konečném pořadí, a tak v rozmezí 0.5 s prolétli cílem jezdci této skupinky v pořadí Alen Gyorfi se ztrátou 35.515 (nejlepší čas 1.38.621), před šestým Filippo Giorginim, který zajel 1.39.319. Na sedmém místě dokončila závod Markéta Janáková s nejlepším časem na jedno kolo 1.38.518 a na osmém místě dojel Lukáš Rážek, který zároveň zajel nejrychlejší čas této skupinky, který činil 1.38.426.
2.4 s za touto skupinkou dojel další Maďar Laszlo Pentek o desáté místo svedli souboj v pořadí desátý Rakušan Stefan Kerschbaumer, před svým krajanem Dominicem Rauscherem a dvanáctou Maďarkou Petrou Sövegjártö. Třináctý dojel Wolfgang Brandstetter z Rakouska před čtrnáctou Maďarkou Nikolettou Kovacsovou a patnáctým Rolandem Somerem, taktéž z Rakouska.
"Závod byl skvělý, opravdu jsem se bavil," řekl po závodě spokojený Lukáš Rážek, který tak pokračuje solidními výkony ve svém návratu mezi velké motorky. "Jsem rád, že jsem mohl jet ve skupině a bojovat např. s Markétou Janákovou. Trochu mě mrzí pomalejší top speed oproti ostatním jezdcům, ale s tím jsme prostě nic udělat už nemohli. Děkuju týmu, že pro mě dokázal zajistit motocykl, protože start byl pár dní před závodem nejistý. Na další závod vyrazím již za pár dní na 300 zatáček Gustava Havla do Hořic, a to je zase trošku něco jiného, ale už se těším."
Další závod Alpe Adrie je naplánován na 27. června opět v chorvatské Rijece.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist