TT: Závod třídy Superstock vyhrál Dunlop

V úterý odpoledne získal jezdec BMW Michael Dunlop své sedmé vítězství na Tourist Trophy celkově a druhé letos, když vyhrál závod třídy Superstcok, který byl přeložen z pondělního termínu na úterý, kvůli nepřízni počasí. Druhé místo v závodě obsadil Dean Harrison a třetí Bruce Anstey.

Termín startu závodu se přitom v úterý musel několikrát posunout, kvůli dopolední dopravní nehodě, takže do čtyř kol závodu superstocků jezdci odstartovali kolem druhé hodiny. V prvním kole vyjel z dráhy vítěz prvního závodu třídy Supersport Gary Johnson, který se zlomeninou zamířil vrtulníkem do nemocnice stejně jako o něco později Joe Faragher.
Už v prvním kole jel Michael Dunlop ve vedení a to nepustil až do konce závodu. V prvních částech klání supestocků jel jen půl sekundy za Dunlopem Harrison, třetí Johnson, jenž později havaroval a James Hillier. Ve druhém kole už Dunlop navýšil náskok na Harrisona, který byl před dotankováním kolem třinácti sekund. Na třetí pozici pokračoval Anstey před Cumminsem, Guy Martinem, ten v posledním kole odstoupil, a Michaelem Rutterem.
Závod nakonec vyhrál Michael Dunlop, který si na konto připsal třetí vítězství v třídě Superstock na motocyklech třech různých výrobců, což je skutečně unikátní. Dean Harrison vyrovnal druhým místem své maximum na TT, když loni skončil druhý v závodu Lightweight. Umístění na třetím místě získal jezdec Hondy Valvoline Racing by Padgetts Bruce Anstey.

Nováček Peter Hickman vybojoval skvělý výsledek, když se umísti na devátém místě před dvacetinásobným vítězem TT Johnem McGuinnessem, který je ale letos hendikepován zraněním zápěstí. Hickman také zlepšil svůj osobní rekord v průměrné rychlosti na 126.545mph.

Výsledky závodu - TT Superstock 2014.pdf
Bohužel letošní ročník si už vyžádal druhou oběť z řad závodníků. Po nehodě v závodu třídy Superstock v úterý 3.června podlehl svým zraněním čtyřiatřicetiletý Karl Harris.

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist