TT: Čtvrtek na Manu bez třídy Superbike

Ve čtvrtek měly na programu tréninkové jízdy kategorie Superstock, Supersport, Lightweight a Sidecar. Počasí už bylo lepší, ale na Horském okruhu byla místa, která měla k suchému povrchu hodně daleko. Vůbec nejrychleji zajel v třídě Supersport Michael Dunlop rychlostí 124.530mph.

Jako první vyrazili na dráhu jezdci sajdkár, ale už něco před osmou byly vyvěšeny červené vlajky a trénink zastaven kvůli příjezdu rychlé zdravotní služby, jejíž zásah si vyžádal stav jednoho z místních obyvatel. Po patnácti minutách trénink pokračoval, ale v horách byly vyvěšeny žluté vlajky a navíc ke konci došlo k nehodě v Pinfold Cottage, což mělo za následek další zpoždění programu. Posádku transportoval vrtulník do Nobles Hospital – řidič Ewan Walker vyvázl bez zranění, spolujezdec Dickie Gale má zraněná záda.
Prvních pět posádek zvládlo zajet dvě měřená kola. Favority Dave Molyneux/Patrick Farrance zastavil defekt, takže nejrychlejší byli tentokrát John Holden/Andy Winkle s průměrnou rychlostí 111.586mph. Druhá a zároveň poslední posádka, která překročila hranici 111mph je Ben Birchall/Tom Birchall v barvách Cofain Racing by Klaffi. Mezi nejlepší nováčky patřil Alan Founds/Tom Peters (101.981mph) nebo Dwight Beare/Noel Beare (100.951mph).

Výsledky - TT Sidecar.pdf

Až po deváté hodině večer (SEČ) vyjeli na Horský okruh jezdci tříd Supersport a Lightweight a někteří z nich stačili zajet až tři kvalitní kola. Dráha nebyla kompletně suchá, protože v horách zůstávala místa, kde to klouzalo.
V Supersportech zajel jezdec Honda MD Racingu Michael Dunlop 124.530mph, což byl nejlepší výkon čtvrtečního večera. Michael Dunlop také potvrdil změnu výrobce pneumatik a pro letošní závody TT se vrací k výrobci Dunlop. Od přestupu k BMW Dunlop závodil s obutím značky Metzeler, ale nakonec se rozhodl přestoupit zpátky k Dunlopu.

Výsledky - TT Supersport.pdf

S průměrnou rychlostí 123.886mph byl na druhém místě Dean Harrison na Yamaze, třetí William Dunlop si v sedle Suzuki připsal 122.978mph. Český motocyklový závodník Michal Dokoupil (116.956mph) zajel s Yamahou týmu Motopoint Indi Racing na patnáctou příčku.
V kategorii Lightweight figurovala na prvních dvou místech dvojice SGS International/KMR Kawasaki Keith Amor (116.206mph) a Ryan Farquhar (115.593mph). Jamie Hamilton ze Steward Smith Racing zajel průměr 114.212mph, čtvrtý Gary Johnson nastavil 113.843mph a první pětici uzavíral s průměrnou rychlostí 113.478mph Ivan Lintin.

Výsledky - TT Lightweight.pdf

Kvalifikační program TT Isle of Man 2014 pokračoval dalším dnem v pátek 30.května.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist