TT 2019 – Zkrácený závod supersportů vyhrál Johnston

První vítězství na Tourist Trophy si v prvním klání supersportů Monster Energy Supersport TT připsal Lee Johnston. Jezdec Yamahy byl po kvalifikaci jedenáctý, ale dokázal porazit daleko zkušenější borce a ve zkráceném závodu triumfovat. Klání ukončili po dvou kolech, protože na západě ostrova začalo pršet. Michal Indi Dokoupil skončil s bronzovou replikou jednadvacátý. Slovenský závodník Miroslav Sloboda byl čtyřiatřicátý a má to rovněž s bronzovou replikou.

Po dvou kolech ukončili první závod Monster Energy Supersport TT, takže zastávky v boxech nebyly až tolik rozhodujícím faktorem než pokud by se jelo na kompletní délku čtyř kol. Protože pořadatelé nechtěli nic riskovat, šachovnicová vlajka se ukázala už v polovině klání, jelikož na západě ostrova už dost pršelo. V tu chvíli bylo rozhodnuto.

Závod vyhrál Lee Johnston s nejrychlejším kolem 17'50,600 (126.87mph). Pro jezdce Yamahy je to vůbec první vítězství na Tourist Trophy a hodně cenné, jelikož se mu povedlo porazit takové jezdce jako Michael Dunlop nebo Conor Cummins.

Na druhé pozici byl v závodě klasifikován James Hillier, jenž závod hned v úvodu vedl, ale nakonec mu na vítězství chybělo něco přes tři sekundy. Na třetí pozici je Peter Hickman, jehož ztráta v sedle Triumphu byla na pěti sekundách. Hickman dopoledne vyhrál superbiky, večer zaznamenal třetí místo, takže zatím nejúspěšnější závodník letošního ročníku.

Český závodník Michal Indi Dokoupil startoval s Yamahou Das Trans Racing pět a půl minuty po prvním a v závodu, kde měl nejrychlejší kolo na 19'06,302 (118.49mph), a skončil jednadvacátý, získal bronzovou repliku. V pondělí také absolvoval kvalifikační jízdy v rámci kategorie Lightweight a ve výsledkové listině je se 107.90mph jednatřicátý.

Slovák Miroslav Sloboda byl v závodu třicátý čtvrtý s nejlepším časem na 19'34,381 (115.66mph) a také on získal bronzovou repliku. V kvalifikačních jízdách kategorie Lightweight nastavil čtyřiatřicátý čas 21'07,497 (107.16mph).

Program na úterý, 4.června 2019:

13:15  -   RL360 Superstock TT Race  (4kola)
15:15  -   Sidecar Qualifying     
16:40  -   Lightweight Qualifying     
16:55  -   TT Zero Qualifying

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
KubaLou přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist