Letošní závod "North West 200" zrušen kvůli přívalovému dešti

Sobotní program tradičního závodu Vauxhall International North West 200 na trojúhelníkové trati spojující města Portstewart, Coleraine a Portrush v Severním Irsku musel být zrušen kvůli nesjízdné trati a objely se tak pouze první 2 kola úvodního supersportového závodu.

Kapitoly článku

Severní Ir Michael Dunlop vyhrál - kvůli řadě pádů přerušený - dnešní závod kubatury Supersport.

Pokus, aby se dnes závodilo, skončil ve třetím kole, když byla vyvěšena červená vlajka. Vyteklý olej smíšený s vodou byla na superrychlé trati hodně nebezpečná kombinace. Ředitelství závodu se dlouhou dobu pokoušelo závod dokončit, ale nakonec byly jako oficiální vyhlášeny výsledky po dvou odjetých kolech.

V tu dobu vedl Lokalmatador a miláček fanoušků Michael Dunlop a za ním těsně následovali Bruce Anstey, Lee Johnson a vítěz ze čtvrtka Alastair Seeley. Dva ze spolufavoritů Cameron Donald a Conor Commins, už dříve závod kvůli špatné viditelnosti vzdali. 25-letý Dunlop, který v roce 2008 jen několik dnů po smrtelné havárii svého otce během tréninku na NW200 vyhrál závod čtvrtlitrů, tak dnes podruhé trumfoval na tomto tradičním závodě.

Supersport 2: 1. Michael Dunlop (IRL), Honda. 2. Bruce Anstey (NZ), Honda, +0,944 sec. 3. Lee Johnston (GB), Honda, +6,804 sec. 4. Alastair Seeley (IRL), Kawasaki. 5. Guy Martin (GB), Suzuki. 6. John McGuinness (GB), Honda. 7. William Dunlop (IRL), Yamaha. James Hillier (GB), Kawasaki. 9. Daniel Cooper (GB), Triumph. 10. James Cowton (IRL), Honda.

Stejně jako v roce 2011 se tedy závod North West 200 nedokončil. Důvodem byl nepřetržitý přívalový déšť. Pořadatelé sice čekali několik hodin na zlepšení počasí, to se ale nedostavilo. Ředitel závodu Mervyn White objel se zástupci jezdců - John McGuinness, Stuart Easton a Michael Rutter - jedno inspekční kolo v autě, ale pak se rozhodlo o ukončení závodů.

John McGuinness, který zde startoval už po 20., okomentoval stav tratě následovně: "Něco takového jsem ještě nezažil, nejhorší to je v šíkáně Juniper. Rovněž viditelnost není dobrá. Počasí nás dnes porazilo a bylo by hodně nezodpovědné, pokračovat v závodech".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist