Změna konfigurace okruhu a prodloužení sobotních tréninků

Tragická nehoda Luise Saloma z pátečního odpoledne všechny silně zasáhla. Po rozhovorech s rodinou španělského závodníka, jezdci, týmy a komisí pro bezpečnost, Velká cena Katalánska pokračuje. Nicméně dojde k změně v uspořádání okruhu, především pak samotné dvanácté zatáčky, kde jezdci použijí pomalejší traťovou konfiguraci pro závody formule 1.

V pátek odpoledne proběhlo setkání komise pro bezpečnost, které se zúčastnil Marc Márquez, Andrea Iannone, Pol Espargaró, Jack Miller, Bradley Smith, Álvaro Bautista, Aleix Espargaró, Andrea Dovizioso, Tito Rabat a Cal Crutchlow.

Byla odsouhlasena změna konfigurace okruhu Barcelona-Catalunya, která s okamžitou platností bude až do konce katalánského závodního víkendu v uspořádání platném pro formuli 1. Toto uspořádání v Barceloně testovali už před dvěma roky v pozávodním testu MotoGP.

Vzhledem k tomu, že k změně dochází v průběhu závodního víkendu, mají jezdci čas na seznámení v dopoledních sobotních trénincích, které budou pro všechny třídy o patnáct minut prodlouženy. Harmonogram dne závodu zůstává beze změny.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist