Závodní speciály na výstavě Motosalon

Podívejte se na galerii závodních speciálů, které se představily na brněnské výstavě Motosalon.

Husqvarna českého závodníka Rally Dakar Ondřeje Klymčiwa. Německý výrobce BMW pokrývá snad všechny šampionáty až na sérii Grand Prix.Tovární stroj TM Racing Pavla Kejmara, který je špičkovým jezdcem MS a ME Supermoto.

Byl také na našem stánku Motorkáři.cz společně s Františkem Smolou, který sedlá motokrosový speciál TM Racing 450 fi.

V seriálu Grand Prix má Česká republika jediného jezdce MotoGP, kterým je Karel Abraham. Tyto barvy hájil ještě v době, kdy závodil s brněnským týmem Cardion AB Motoracing.

Ještě před pár týdny byl Ondřej Klymčiw v umělém spánku po nehodě v jedné z etap Rally Dakar 2018, dnes už znovu v dobré náladě hostem na stánku Motorkáři.cz v Brně.S Milanem Englem jsme si povídali o Rally Dakar a jeho dalších plánech pro sezonu 2018.Milan sebou přivezl závodní speciál KTM a všem přítomným fanouškům podrobně vysvětlil navigační a komunikační systémy. Například, když v poušti zmáčknete modré tlačítko, okamžitě komunikujete s centrálou závodu v Paříži. Červené tlačítko znamená okamžitý přílet vrtulníku na danou polohu, ale zároveň tím končíte v závodě.Skvělá zpráva pro všechny fanoušky motorek. Letos v MS vytrvalostních závodů motocyklů FIM EWC 2017/2018 nastoupí český tým s českými jezdci. Technika je od německého výrobce BMW.Jezdecká sestava stáje Mercury Racing (zleva) Matěj Smrž, Karel Hanika a Jakub Smrž.Trojici českých závodníků už znáte, ale dovolte, abychom Vám představili majitele týmu, kterým je Viktor Noss (druhý zprava)Přesně tak, ten mladý pán je Ondřej Ježek, jediný český zástupce v prestižním seriálu WorldSBK. Letos závodí s Yamahou týmu Guandalini Racing a v Austrálii si na konto připsal první bod.Honda Honzy Halbicha, talentovaného jezdce IDM a FIM EWC, který si letos při testech bohužel zranil kotník, takže na výstavě v Brně chyběl. Nyní musí intenzivně rehabilitovat, aby byl pro sezonu IDM 2018 stoprocentně připraven.Na stánku Autmotodromu Brno nemohla chybět motorka bývalého brněnského týmu Cardion AB Motoracing (Grand Prix) a jezdce Karla Abrahama, který letos už druhým rokem závodí ve španělské stáji MotoGP Jorge Martíneze (Ángel Nieto Team).Stroj BMW českého závodníka seriálu IRRC Kamila Holána, který se rovněž účastní prestižního podniku Tourist Trophy na ostrově Man. Loni měl na kapotě jména všech fanoušků, kteří ho v cestě za jeho snem podpořili. Něco podobného chystá i pro letošní ročník TT 2018.Tento stro KTM je během závodů koly dolů i nahoru a oboje je správně ... ano, je to speciál freestyle motokrosaře Petra Piláta, předního jezdce mistrovství světa.

Stroj KTM "v plné polní" slovenského závodníka Ivana Jakeše. Ten do Rally Dakar 2018 nakonec nenastoupil, protože dostal zajímavou nabídku odjet v letošní sezoně sérii dálkových rallye, na což se potřeboval důkladně připravit.Navíc loni dostal Ivan Jakeš pořádnou pecku, když ho v jedné z etap Rally Dakar 2017 zasáhl blesk. Takové spestření si letos rozhodně dopřát nepotřeboval ...Motorka KTM Slováka Štefana Svitka. Pětatřicetiletý závodník jel první Dakar Rally v roce 2010 a v roce 2016 obsadil skvělé druhé místo. Letos po pádu odstoupil z průběžné osmé pozice.Štefan Svitko je ve světě Dakar Rally známé jméno vzhledem k tomu, že má na kontě již čtyři umístění v Top10. Startoval celkem devětkrát a čtyřikrát závod nedokončil.Svůj premiérový závod (2010) dokončil třináctý.Známá kombinace barev na stroji BMW prozrazuje, že se jedná o motorku Michala Práška, který závodí s týmem Roháč & Fejta. Tento sympatický závodník loni nastoupil do tří různých šampionátů (Alpe Adria Championship, MČR přírodních okruhů CAMS a MČR ČR na motodromech) a ve všech slavil vítětězství.Za řídítky teď sice nikdo nesedí, ale je to Husqvarna (není to konkretní speciál z Dakar Rally) Gabriely Novotné, první Češky, která v Dakar Rally startovala v kategorii motocyklů.

Gábina je v osobním životě překladatelka, ale motorkářka je to tělem i duší. Měli jsme tu čest s ní mluvit během autogramiády na stánku Motorkáři.cz a všichni fanoušci, kteří tam byli s námi jistě potvrdí, že slyšeli věci, které věřím ani nikde jinde publikovány nebyly.

Yamaha měla na svém stánku v Brně stroj Valentina Rossiho YZR-M1.

Na velkém displeji si jezdec také může přečíst zprávy, které mu posílají z boxu.

První Češka, která dokončila závod Dakar Rally? Ano, je to Olga Roučková. Svůj premiérový ročník spojila s čtyřkolkou a týmem Moto Racing Group (MRG). Z Jižní Ameriky si přivezla plaketu určenou pro tři nejlepší ženy kategorií motocyklů a čtyřkolek. Celkově byla na 26.pozici.Bivak týmu Moto Racing Group - Dakar Rally 2018. V týmových barvách MRG letos závodil Milan Engel a Jacopo Cerutti, v kategorii motocyklů bez servisního zajištění jel Jan Veselý a na čtyřkolce Tomáš Kubiena a Olga Roučková.Jak Michal "Indi" Dokoupil, tak Veronika Hankocyová to v roce 2017 neměli vůbec snadné. Měsíce příprav cílili na irský šampionát, závody TT a Manx GP. Jenže těsně před začátkem sezony odstoupil jejich hlavní sponzor a to mnohé změnilo. Pro letošní rok našli nového partnera, takže uvidíme, kde oba jezdci nakonec pojedou. TT na Manu určitě bude jejich cílem číslo jedna.Barevná kombinace nových partnerů týmu Michala "Indi" Dokoupila. Líbí?Na výstavě Motosalon v Brně jsme mohli vidět motorku Any Svobodové. Ta závodí na přírodních okruzích a její soupeři mají co dělat, aby ji stačili. Viditelné logo sponzora PSI je na svém místě, protože Any.21 tyto kombinézy používá už víc jak šestnáct let.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Lubor Horák - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 1.5 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
jannyk přispěla 0.5 Kč
masi přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist