Závod v Brně Pešek nedokončil

Přesto český motocyklový závodník italské stáje Came IodaRacing Project považuje domácí víkend Velké ceny České republiky v Brně za jeden z nejlepších, které v letošní sezoně absolvoval. Na startu třídy MotoGP byl Lukáš Pešek dvacátý, ale už ve třetím kole pro něho závod skončil pádem.

V kombinaci časů tréninkové přípravy byl Lukáš Pešek pětadvacátý. Viditelné zlepšení přišlo v sobotní první kvalifikaci, kde zajel desátý čas, což ve finále znamenalo start z dvacáté pozice. To byl progres o pět míst a jistá naděje, že by v samotném závodu mohl překvapit zajímavým umístěním.

Po startu se český jezdec s dvaapadesátkou na kapotě o dvě pozice propadl, ale už ve druhém kole byl zpátky na výchozí pozici a mohl pokračovat dál. Bohužel ve třetím kole přišel pád a konec nadějí si doma třeba zabojovat o mistrovské body.
„Chtěl jsem před českými fanoušky zajet dobrý domácí závod a musím říct, že i navzdory pádu, to byl jeden z mých nejlepších závodních víkendů sezony,“ uvedl v neděli odpoledne Lukáš Pešek. „Start do závodu jsem měl dobrý, ale pak se mi v první zatáčce kvůli vibracím zavřel předek.“

„Je to škoda, protože jsem jinak mohl bojovat o devatenáctou pozici. Doufám, že úspěšnější závěr týdne zaznamenám v Silverstonu,“
dodal závěrem český jezdec, který první sezonu v královské kubatuře jede s italským týmem Came IodaRacing Project.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist