Zaverem nekolik zajimavosti o sponzorech

Bez sponzoru se motocyklova silnice neobejde, a to jedno na ktere urovni. V serialu Grand Prix jde samozrejme o hodne velke penize.

Zaverem nekolik zajimavosti o sponzorech
Red Bull chutna ve vsech kubaturach, ale jen tem dobrym jezdcum
Zatimco napojova firma Red Bull nepodporuje od roku 2002 zadnou staj MotoGP, tak se soustredila naopak na jiny druh sponzoringu, tkzv. “Personality Sponsorship”. A tak tento napoj (mimochodem take muj nejoblibenejsi – pozn. Bosso) pije jak pilot kubatury 125 ccm Thomas Lüthi, tak jezdci tridy do 250 ccm Daniel Pedrosa ci Andrea Dovizioso, ale i protagoniste MotoGP, jmenovite Sete Gibernau, Nicky Hayden, John Hopkins, Alex Hofmann a Toni Elias.
Krome toho je ovsem rakouska firma sponzorem i US - GP v Laguna Seca a pochopitelne i tovarniho tymu KTM 125 a 250 ccm.
Spojeni Repsolu a Telefónica – MoviStar ?
Oba dva spanelske koncernove giganty, Repsol a Telefónica MoviStar, bojuji uz radu let v kralovske kubature o nejlepsi jezdce a moznost podporovat nejlepsi tovarni piloty oficielniho tymu HRC. A prave olejarske firme Repsol je jiste velmi neprijemne, ze Sete Gibernau propaguje konkurencni Castrol. A tak se nyni nabizi realna moznost, ze by oba dva spojily v roce 2006 sve usili i v teto tride dohromady (tak jako v pripade Dani Pedrosy a Hiroshi Aoyamy v kubature 250 ccm) !
To je ovsem na druhe strane obrovska sance pro rakouskou firmu Red Bull, v Gresiniho tovarnim tymu bude tim padem volne misto pro hlavniho sponzora, nehlede na to, ze i ve Formuli 1 prestoupil Red Bull take k Honde.
Nejen Marlboro laka Rossiho
Sezona 2005 jeste ani poradne nezacala a uz se zacina spekulovat o moznych “personalnich” zmenach v nasledujici sezone. “Vitezstvi na italskem stroji je neco neopakovatelneho, to vim uz z dob, kdy jsem jezdil na Aprilii”, nechal se zacatkem teto sezony slyset bozsky Valentino Rossi. A protoze se to doposud podarilo v nejsilnejsi tride pouze trem jezdcum v historii, (Umberto Masetti a Libero Liberati na Gilerach a Giacomo Agostini na MV Agusta) je jasne, ze to “Doctora” urcite laka. Ale ve hre je i Honda: “Ano, Rossi nas sice opustil, ovsem pokud by byl z jeho strany zajem, museli bychom o teto moznosti vazne uvazovat”, nechal se slyset president HRC, Suguru Kanazawa. Pokud by ale doslo k penezni “prestrelce” mezi Gauloises a Marlboro, tak sedi “cerveni” rozhodne na nabitejsim polstari. Nebot Ducati chtela uz letos Melandriho, “nekdo” se ale rozhodl pro Carlose Checu. A tak se nabizi otazka, kdo je ve skutecnosti zodpovedny svou hlavou za takova chybna rozhodnuti ?
Male vitezstvi Repsolu
Repsol Honda nevyhrala od Valencie 2003 (tehdy jeste Valentino Rossi) zadny zavod, ale v estorilskem depu slavila prece jen jeden, i kdyz maly uspech. Oficielni cerpaci stanice nese nyni misto nazvu Calp jmeno Repsol.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist