Zarco měl potvrdit přesun k Avintii a cíl být v roce 2021 továrním jezdcem Ducati

Francouz Johann Zarco je v posledních týdnech ostře sledovaným jezdcem, jelikož se očekává oznámení Avintie nebo Ducati, že s nimi podepsal smlouvu pro rok 2020 a tudíž je přesně tím jezdcem, který nahradí Karla Abrahama. Nicméně ani Avintia a zatím ani Ducati oficiálně nic nepotvrdila, jen Johann Zarco ve Francii v jednom z rozhovorů měl uvést, že je vše již podepsáno a on bude příští sezonu závodit v barvách týmu Avintia Racing.

Éra jezdce tovární stáje KTM skončila pro Johanna Zarca předčasně. Jednak on sám zrušil původně dvouletý kontrakt, takže měl jen dokončit celou sezonu 2019, což se nakonec nestalo, jelikož KTM Zarca ve druhé půlce sezony postavila na vedlejší kolej. Zarco pak hledal možnosti a samozřejmě měl za sebou ty správné lidi, kteří skutečně nalezli možnost jeho dalšího setrvání v MotoGP.

Není to ani role testovacího jezdce Yamahy, není to ani pozice u továrny Hondy, ale překvapivě Ducati a tým Avintia Racing. O tomto týmu se Zarco ne příliš lichotivě vyjádřil ještě během závěrečného víkendu sezony ve Valencii, ale od té doby se udála řada věcí. Ducati povýšilo tým Avintia Racing na svůj satelit a tým Avintia předčasně ukončil smlouvu s českým závodníkem Karlem Abrahamem.

V rozhovoru pro francouzský Moto Journal hovořil Johann Zarco velmi otevřeně, což má rozhodně ve zvyku, a prozradil, že smlouvu již podepsal. Ducati teď Zarca umístí do Avintie, kde bude sezonu a pak zřejmě přestoupí do jejich továrního týmu. „Je pravdou, že mi Luigi Dall’Igna řekl, že mu můžu věřit v rozhodnutí podepsat s Avintií,“ citují Zarca na motorsport.com.

„Jelikož jsem měl stále pochybnosti o možnostech týmu Avintia, zašel jsem za svým bývalým šéftechnikem Massimem Branchinim. Massimo mi řekl, ať Luigimu důvěřuji. Bude to právě on, kdo pro mě najde toho správného šéftechnika. „Kromě toho to neberu tak, že bych podepsal s Avintií, ale s Ducati. Mým cílem pro rok 2020 je nebýt níž než desátý, být v Top7 a v roce 2021 se připojit k továrnímu týmu,“ dodal Zarco. Na oficiální potvrzení podpisu si ale zřejmě ještě chvíli počkáme.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 12 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
jendazeleny přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
MiroSz63 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist