Yamaha a Rossi společně až do roku 2008

Továrna Yamaha a motocyklový závodník Valentino Rossi půjdou společnou cestou až do roku 2008.

Již 25 závodů MotoGP a dva světové tituly ve stejné třídě získal pro továrnu Yamaha italský závodník Valentino Rossi. Továrna Yamaha dnes oficiálně oznámila, že spojení s fenomenálním závodníkem, který tento měsíc oslaví své 28. narozeniny, bude pokračovat nejen v této sezóně, ale i v roce 2008.
Lin Jarvis – generální ředitel Yamaha Motor Racing
Jsme nadšení, že můžeme potvrdit spojení s Valentinem Rossim pro pátý rok v řadě. Jsem rád, že se veškeré jednání ukončilo ještě před zahájením této sezóny. Valentino se nyní může soustředit výhradně na závodění, na práci pro navrácení mistrovského titulu. Poslední tři roky znamenaly ve spojení s Valentinem grandiózní úspěch Yamahy. Valentino je velký šampión a není proto pochyb o tom, že povede snahu yamahy správným směrem
#46 Valentino Rossi
Jsem rád, že byl kontrakt do konce roku 2008 uzavřen, mohu se tak nyní již soustředit pouze na závodní sezónu. Myslím si, že boj v minulém roce, kdy jsme z bezvýchodné situace dokázali postoupit až před bránu vítězství, ukázal jaký je toto fantastický tým. To je to, proč chci zůstat u Yamahy. Minulé tři roky s Yamahou byly velmi pozitivní. Atmosféra v našem boxu je vždy vynikající. Mám velkou víru v yamahu a těším se na budoucnost s osmistovkou.
Davide Brivio – šéf týmu Yamaha Racing Factory
Během posledních třech roků jsme s Valentinem vyhráli v roce 2004, ovládly šampionát v roce 2005 a v roce 2006 těsně prohráli. Rozšíření kontraktu o další rok je Valentinova demonstrace důvěry v tento tým. Toto je ohromná motivace pro každého člena našeho týmu. Těšíme se na další dvě sezóny, kdy budeme chtít dát našim fanouškům jen ty nejlepší výsledky.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist