Vyhrát v Mugellu, to je pro Ducati velká výzva

Závod italské Grand Prix je pro všechny u Ducati jejich domácím podnikem a tak k tomu také přistupují. Nasazení je obrovské a očekávání stejně tak. Nikdo to neřekne nahlas, ale rozhodně si všichni přejí získat své první vítězství s Desmosedici GP15 právě na této dráze. Naděje vkládají do Andrea Doviziosa, který podává vyrovnané výkony a je především zdravotně v pořádku. Bohužel pro Italy na tom není moc dobře Andrea Iannone, který má bolestivě zraněné rameno a v Italově ramenní kosti dokonce objevili drobnou prasklinu. Ducati nastoupí do Velké ceny Itálie s třemi jezdci a třemi GP15, tím třetím je Michele Pirro z testovací stáje, který se letos poprvé představí na divokou kartu.

Italský závodník Andrea Dovizioso má Mugello zařazené mezi své oblíbené okruhy a vzhledem k tomu, že tam nedávno testoval může lépe než kdo jiný odhadnout, jaké má pro nadcházející víkend šance. Toskánsko je tak ideálním místem proto, aby GP15 vyhrála svůj první závod.

„Věřím, že v Mugellu můžeme být konkurenceschopní, protože jsme tu jen nedávno testovali a byli celkem rychlí,“ prozradil úvodem průběžně třetí Andrea Dovizioso. „Navíc je tým velmi motivovaný, protože jsme v Mugellu a to je domácí závod pro Ducati, takže máme všichni extra motivaci zajet co nejlépe. V posledním závodu nám trošku něco málo scházelo a proto na tom musíme v průběhu nadcházejícího víkendu intenzivně pracovat.“

Pro Andrea Iannoneho nebude domácí Grand Prix nic snadného, protože během testu, který v Mugellu s týmem absolvoval ještě před cestou do Francie, havaroval a zranil si levé rameno. Až po závodu v Le Mans se zjistilo, že má vlasovou prasklinu v kořenu pažní kosti, což způsobuje silné otoky a bolesti. Teď už víme, jak moc to Itala muselo ve Francii bolet a zřejmě podobně na tom bude o nadcházejícím italském víkendu.

„V neděli pojedu závod v Mugellu, ale nebude snadné se dostat do stoprocentní kondice,“ řekl Andrea Iannone. „Před pár dny jsem přestal brát léky proti bolesti a šel na magnetickou rezonanci. Bohužel ta objevila vlasovou zlomeninu v pažní kosti, což musím přiznat bylo dost nepříjemné překvapení.“

„Otok mi stále působí bolesti a já nadále pokračuji v laserové terapii ve snaze dostat otok co nejrychleji dolů. Každopádně budu muset stejně jak v Le Mans zatnout zuby, protože je velmi důležité jak pro mě, tak pro Ducati zajet tady před všemi fanoušky v Mugellu dobrý závod,“ dodal závěrem pátý muž průběžného hodnocení.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist