Výborné výkony, horší výsledky

Dnes opět, jako už v této sezóně po několikáté, měl Tom ve třídě 250 závod rozjetý na pódium. Bohužel jeho zadní pneumatika byla proti, náš pilot musel zvolnit a dokončil závod na 5. místě. Sandro ve třídě 125 předvedl nejlepší výkon kariéry, ale highsider v posledním kole jej připravil o umístění v top 6.

Již od prvních tréninků potvrzoval Tom svoji aktuálně dobrou formu a v kvalifikaci obsadil 6. místo, jen s 0,5 sekundovou ztrátou na prvního H. Aoyamu. Vyrovnanost prvních 7 závodníků na startovním roštu dávala předpoklad na velmi dramatický průběh závodu. Tom v něm hrál od začátku významnou roli. Po úvodních kolech se náš pilot propracoval na 3. místo a podařilo se mu dojet druhého Lorenza. V tuto chvíli patřilo Thomasovi i nejrychlejší kolo závodu. Společně s Lorenzem se pak dotáhli na vedoucího Doviziosa. V poslední třetině závodu však opotřebení zadní pneumatiky již našemu pilotovi nedovolovalo držet vysoké tempo a postupně jej předjeli oba jezdi KTM a Barbera. V posledním kole pak Kallio „sestřelil“ Doviziosa z prvního místa a otevřel cestu svému týmovému kolegovi H. Aoyamovi k vítězství. Druhý dojel Barbera a třetí Lorenzo, který tak obhájil loňský titul.
Sandro Cortese si vedl výtečně už ve včerejší kvalifikaci, ve které si vyjel dosud nejlepší výsledek v kariéře – 3. místo. Start z první řady se mu povedl dobře a znamenal pro Sandra jízdu v první skupině. Zde ukázal svůj talent především v technických pasážích, kde se mu dařilo získávat pozice k dobru. Z počátku 6ti, později 9ti členná skupina sváděla souboje o 2. místo, protože vpředu všem ujel suverénní Talmacsi. Sandro se v posledním kole propracoval na 6. místo před Pasiniho, pak však zhruba v polovině kola dostal v zatáčce highsider a upadl. Je to pro něj velká škoda, protože si mohl výrazně polepšit v celkovém hodnocení a posunout se z 13. na 11. pozici. Na druhou stranu náš mladý pilot na sériové technice opět ukázal svůj talent, který by měl naplno rozvinout na továrním motocyklu v příští sezóně.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist