Volná Ducati pro Reddinga?

Mapfre tým Jorge Martineze si objednal motocykly Ducati GP12 pro své dva jezdce. Ovšem kvůli zvýšení leasingových nákladů pojede za Aspara v roce 2012 pouze jeden pilot - Barbera? - a druhý se bude muset spokojit s motocyklem CR.

Dvě motorky Ducati GP12 objednané Asparem jsou nyní v Itálii volné. A o obě má zájem finančně silný tým Marc VDS Racing. Ten má od Dorny a IRTA garantováno místomísta jako nový tým v MotoGP/Moto1 na rok 2012. Hlavním kandidátem o místo jezdce je teprve 18-ti letý Brit Scott Redding. Ten měl dokonce nabídku od stáje Pramac Ducati, ale odmítl ji se slovy poukazujícími na Rossiho výkony s tímto motocyklem: "Když ani Rossi nedokáže přinutit k poslušnosti tento motocykl, tak kdo jiný? Jeho neúspěchy mě zastrašily!".
Ovšem tato domluva mezi Ducati a belgickou stájí MarcVDS je doslova finanční pohromou pro švýcarského konstruktéra Eskila Sutera. Ten tak ztratí pro svůj projekt s motorem BMW finančně hodně silného partnera. Naposled testoval litrový motocykl Suter/BMW finský jezdec Mika Kallio u nás v Brně a jeho ztráta na jiné satelity už nebyla tak propastná.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist