Virtuální závod MotoGP vyhrál Alex Márquez

Letošní sezona mistrovství světa silničních motocyklů je stejně jako ostatní sportovní odvětví poznamenána epidemií koronaviru, takže se nezávodí a jen tak se závodit nebude. Abychom návrat do normálu, pokud to tak ještě v případě některých zemí Evropy lze nazvat, urychlili, je třeba co nejvíc sedět doma a nákazu nešířit. Proto v rámci #StayAtHomeGP (#ZůstaňdomaGP) uspořádali v neděli první virtuální závod, který desítka jezdců královské kubatury absolvovala na okruhu Mugello.

Samotnému závodu předcházela krátká kvalifikace, kterou vyhrál Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT). S Francouzem odstartoval z první řady Francesco Bagnaia (Pramac Racing) a Maverick Viňales (Monster Energy Yamaha MotoGP).

Po startu závodu na šest kol spadl v první zatáčce Fabio Quartararo, který vzal sebou k zemi Mavericka Viňalese, tedy svého budoucího týmového kolegu. O vedení bojoval Francesco Bagnaia a Alex Márquez (Repsol Honda), který do závodu vyrazil čtvrtý. Mezitím opět havaroval Quartararo, a na zemi skončil Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) a Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3).

Závod vyhrál Alex Márquez, druhý projel cílem Francesco Bagnaia, třetí Maverick Viňales. Za pozicemi na stupních vítězů zůstal čtvrtý Fabio Quartararo a pátý Marc Márquez. Na šestém a sedmém místě skončila dvojice Suzuki Alex Rins a Joan Mir. Osmý skončil Miguel Oliveira, devátý jeho týmový kolega Iker Lecuona a poslední byl Aleix Espargaró.

Španěl Alex Márquez k vítězství ve virtuálním závodu uvedl: „Fantastické! Se všemi ostatními jezdci to byla skvělá zábava a jsem moc rád, že jsem vyhrál svůj první závod! S RC213V jsem okamžitě našel to správné nastavení, které mi umožnilo závodit jak jsem potřeboval. Jen s šesti koly závodu ale potřebujete udržet maximální soustředění, protože stačí drobná chyba a dopadne to špatně. Já si to užil a doufám, že si to užili všichni, kteří závod sledovali. Teď jen nadále naslouchejme doporučením lékařů a vědců, abychom se co nejdříve vrátili k víc normálnímu životu, znovu viděli své přátelé a rodinu, užili si pobyt venku a šli závodit.“

Další virtuální závod by měli jet jezdci MotoGP 12.dubna.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist