Video: Návrat Suzuki do MotoGP – díl třetí

V červnu 2013 Suzuki Racing poprvé testuje s novým prototypem v Evropě. Jedná se o testy na španělských okruzích seriálu Grand Prix v Barceloně a Aragonii. V sedle litrové Suzuki je vývojový jezdec japonského výrobce Randy De Puniet a Nobuatsu Aoki.

Den po Velké ceně Katalánska představila v Barceloně přítomným novinářům Suzuki svůj nový závodní prototyp v modrých barvách. Randy De Puniet zajel v testu čas 1´42,676 sekundy, což bylo jen o necelých osm desetin pomalejší kolo než jaké zajel nejrychlejší jezdec Jorge Lorenzo na tovární Yamaze.

Z Barcelony zamířil tým Suzuki Racing do Aragonie, kde na okruhu MotorLand Aragón pokračovali v testování prototypu s označením XRH-1. De Puniet dokázal postupně zrychlovat a test uzavřel časem 1´49,530 sekundy, což byl o necelé půl sekundy pomalejší čas než tehdy platný rekord Casey Stonera z roku 2011.

Po skončení testu v Aragonii litrový prototyp odeslali zpátky do Japonska. Technici japonského výrobce intenzivně pracovali na změnách, zlepšeních a připravovali XRH-1 na další evropské testy v Misanu a Mugellu. Vedení Suzuki také oznámilo, že datem návratu jejich motocyklu do MotoGP bude rok 2015.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist