Velkolepé vítězství pro Elíase

Španělský jezdec Toni Elías si v portugalském Estorilu připsal své první vítězství ve třídě MotoGP, jeho vynikající jízdu umocnil navíc přímý souboj s fenomenálním Valentino Rossim, ve kterém dokázal Elías vyhrát.

Vynikající podívanou předvedl v portugalském závodě třídy MotoGP mladý Toni Elías, který velkolepý souboj s továrními jezdci japonské Yamahy a nestárnoucím Kenny Robertsem jr., dovedl do vítězného konce. V napínavém závěru závodu Elías několikrát zaútočil na vedoucího Valentina Rossiho, nicméně v poslední šikaně šel sedminásobný mistr světa do vedení, a i když se již zdálo, že toto vedení udrží až na samotnou cílovou čáru, dokázal ho Toni Elías ve finiši přespurtovat o pouhých 0,002 sekundy.
Toni Elías
Je to neuvěřitelné, nemohu tomu uvěřit. Jsem hrozně šťastný. Byl to velmi tvrdý závod, opravdu velmi tvrdý. Měl jsem dobrý start a během prvních kol jsem na motocyklu získal dobrý pocit. Jel jsem za Colinem a uvědomil si, že mě zdržuje, proto jsem se ho snažil předjet. Pak jsem se soustředil na dobrou jízdu, až do doby, kdy jsem dojel Valentina. Když jsem ho dojel, dostal jsem se poprvé v kariéře do čela závodu MotoGP. V dalším kole jsem udělal najednou tři chyby, rozhodl jsem se proto neriskovat výsledek tím, že bych se v tomto stupni závodu snažil rychle dostat opět dopředu. Velmi dobře jsem se cítil v první zatáčce, byl jsem tam schopen předjíždět. Nechtěl jsem ovšem všechno nechávat na poslední kolo, nechtěl jsem v posledním kole ztratit vítězství. Nikdy se nevzdávám, to je můj styl. Chtěl bych poděkovat týmu za ohromnou práci, kterou odvedli. Také chci poděkovat všem fanouškům, kteří se přišli podívat na tento závod.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist