Ve Valencii začíná třídenní IRTA test

Sezona 2014 skončí dnešní půlnocí a už od pondělí začíná příprava na novou sezonu 2015 třídenním testem ve Valencii. Výrobci mají pro své týmy spoustu věcí k vyzkoušení a tyto testy jsou také zajímavé z toho důvodu, že se změní podoba jednotlivých jezdeckých sestav týmů MotoGP.

Všechny tři dny by měli na dráze testovat tovární týmy Yamahy a Hondy. Jezdci tří ladiček Valentino Rossi a Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) plus Dani Pedrosa (Repsol Honda). V pondělí bude chybět tým Marca Márqueze (Repsol Honda), ale jeho bratr Alex dostal možnost si vyzkoušet prototyp RC213V, takže to asi využije hned zítra.

Pouze v pondělí bude na dráze dvojice tovární Ducati Andrea Iannone a Andrea Dovizioso (Ducati Team), protože jejich nové prototypy pro sezonu 2015 budou připraveny až pro únorové testy v Sepangu. Do středy by měl ve Valencii zůstat testovací jezdec italského výrobce Michele Pirro.
Jezdec Gresiniho týmu Álvaro Bautista si na test Aprilie počká do úterka. Testovat bude společně s Marcem Melandrim a testu se rovněž zúčastní Alex Hofmann, který pár kol zvládne už v pondělí. Komplet nová sestava nastoupí k týmu CWM LCR Honda, kde poprvé pojedou dva jezdci – Cal Crutchlow a Jack Miller. Britský jezdec by měl dostat novou tovární specifikaci RC213V, Australan by měl na úvod testovat RCV1000R.

Nový model Hondy RC213V-RS by měli během třídenního testu vyzkoušet jezdci Nicky Hayden (Drive M7 Aspar) a Karel Abraham (Cardion AB Motoracing). Američan v pondělí přivítá v boxech nového týmového kolegu, kterým je Eugene Laverty. Hondu RC213V vyzkouší Scott Redding, který zahájí spolupráci s belgickým týmem Marc VDS Racing.
Nové jezdce přivítá tým NGM Mobile Forward Racing, kde dorazí Němec Stefan Bradl a Loris Baz, který přichází z WSBK. V pondělí se také poprvé představí novému týmu Suzuki dvojice jejich jezdců Aleix Espargaró a Maverick Viňales.

Pondělní testování je od 12:00 hodin do 17:00 hodin. V úterý a ve středu jezdci testují od 10:00 hodin do 17:00 hodin. Nižší kubatury mají testy 12. až 14.listopadu v Jerezu. Ve Valencii 17. - 18.listopadu a 26. - 27.listopadu v Almerii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist