Ve Valencii představili Rossiho devět vítězných motocyklů

Třebaže by Valentino Rossi chtěl klidnější rozloučení s kariérou, jeho jméno je s mistrovstvím světa intenzivně spojeno a stejně intenzivně se šampionát loučí se svou legendou. V předvečer zahájení posledních tréninků sezony 2021 ve Valencii představili sérii devíti motorek s nimiž Rossi vyhrál devět světových titulů. Na to desáté nakonec nedosáhl, třebaže byl hodně blízko například v roce 2006 nebo 2015.

Každou sezonu, v níž Valentino Rossi slavil titul mistra světa, reprezentovala jedna motorka. Motorky navíc doprovázeli zástupci jednotlivých továren. Jako první byl Massimo Rivola za Aprilii (1996, 1998), Alberto Puig za Hondu (2001, 2002, 2003) a Lin Jarvis za Yamaha (2004, 2005, 2008, 2009).

„Poslední závod se snažím absolvovat normálně, ale moc to nejde!“ řekl Valentino Rossi. „Jsou to velké emoce. A už od dnešního dne vidět pohromadě všechny ty motorky a všechny jezdce MotoGP, je neuvěřitelně silný zážitek. Motorky mám všechny doma až na Hondu. Mám všechny Aprilie a všechny Yamahy. Yamahu mám i doma, model 2004 mám přímo v ložnici, takže každé ráno, když se probudím, vidím motorku!“

Valentino Rossi také hovořil z Albertem Puigem, aby se u svého zaměstnavatele přimluvil a Rossimu dodali dávno slíbenou pětistovku NSR s níž Hondě vyhrál poslední titul pětistovkové éry. „Mluvil jsem s Albertem a žádal o ho o minimum v podobě pětistovky, protože je to také moje motorka, kterou mi Honda slíbila. Byl jsem připraven si ji převzít, měl pro ni doma místo, ale pak z nějakého důvodu už motorka nedorazila. Budu moc rád, pokud si to Honda rozmyslí a dá mi ji. Určitě o ni bude dobře postaráno. Bude mít dobré klima a dobré místo u mě doma!“ dodal Rossi.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Lech přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist