Valentino Rossi vyzkoušel Ferrari 488 Pista

Před Velikonocemi si dal Valentino Rossi malý dárek. Ital vyslyšel volání z Maranella, zajel do Fiorana, kde je testovací okruh formulové stáje Ferrari, a tam vyzkoušel nový model Ferrari 488 Pista. Tentokrát to nebyl monopost formule 1, ale i tak je 720 koní pěkná síla.

Vůz Ferrari 488 Pista je posledním modelem italské továrny, který představili na autosalónu v Ženevě a teď jeho kvality prověřil devítinásobný mistr světa Valentino Rossi, který má k čtyřem kolům blízko a k Ferrari zvlášť.

Jezdec stáje Movistar Yamaha MotoGP má s Ferrari velmi dobré vazby. V roce 2010 testoval v Barceloně jejich monopost F1 a o dva roky později byl s Ferrari 458 Italia v první desítce závodu v Monze, kde startoval v rámci série Blancpain GT.

Testovací den Valentino Rossi uzavřel natočením krátkého videa, kde se objeví název “Co kdybych to nikdy nezkusil“, což je jak víme název jeho autobiografie. Každopádně Ital se jen nedávno upsal na další dva roky Yamaze, takže vzhledem k tomu, že stojíme teprve na začátku letošního ročníku, Rossiho uvidíme na dvou kolech ještě tři roky. Minimálně. Ale pak, kdo ví ...

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3.5 Kč od 7 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Milan19 přispěl 0.5 Kč
Richardsimek přispěl 0.5 Kč
Rosička přispěla 0.5 Kč
RegiusKca přispěl 0.5 Kč
Riksa přispěl 0.5 Kč
Foxx5 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist