V roce 2018 má dojít ke zkrácení vybraných závodů MotoGP

Kalendář mistrovství světa silničních motocyklů máme v letošním roce na devatenácti Grand Prix, což je o jeden podnik více než tomu bylo v předchozích letech. Nicméně letos má dojít také na zkrácení některých závodů a to jak v případě královské MotoGP, tak rovněž v případě nižších kubatur Moto2 a Moto3.

Server motosport.com přinesl informaci o chystané změně, která se v případě královské kubatury dotkne hned sedmi klání a to včetně závodu v Brně. Plánované změny nemají zvlášť razantní charakter, protože až na výjimky je zkrácení jen o jedno kolo.

Pokud hledáme důvod pro takové zásahy, tak jedním z nich má být určitý tlak ze strany jezdců v rámci Komise bezpečnosti Grand Prix, jejichž členové poukazovali na příliš dlouhé závody. Závody třídy MotoGP mají zkrátit v těchto Grand Prix – Texasu (-1kolo), Španělska (-2), Francie (-1), Katalánska (-1), České republiky (-1), San Marina (-1) a Valencie (-3).

Dalším důvodem bude nepochybně i změna harmonogramu víkendu pro rok 2019, protože to zahájí činnost FIM Moto-e World Cup. Závody elektrických motorek budou o víkendu Grand Prix a mají začínat na čtyřech až šesti podnicích v rámci Evropy. Vzhledem k tomu, že ke zkracování závodu v Evropě dochází hned v šesti případech ze sedmi plánovaných, mnohé to napovídá.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist