V Rakousku testovaly týmy tříd Moto2 a Moto3

Po víkendu rakouské Grand Prix zůstaly na okruhu Red Bull Ring týmy a jezdci nižších kubatur mistrovství světa silničních motocyklů, aby absolvovali jednodenní oficiální test. Na dráze tak nechyběl vítěz klání šestistovek Franco Morbidelli nebo český závodník Moto3 Jakub Kornfeil.

V Rakousku testoval Franco Morbidelli (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), který měl v garáži dvě motorky a pracoval na srovnávacích testech odpružení Öhlins. Na odpružení a nastaveních pracoval také Alex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS). Na dráze byli jejich rivalové z Ital Trans Racing nebo Japonec Tetsuta Nagashima (Teluru SAG Team) s novým podvozkem Kalex.

U Tech 3 Racing pracoval na zkouškách předních vidlic Kayaba, brzdových třmenů Nissin a výfukového systému především Xavi Vierge, protože Australan Gardner se soustředil na nastavení a odstranění problémů s vibracemi, které ho během víkendu pronásledovaly.

U Forward Racingu netestoval Lorenzo Baldassarri, který měl během víkendu pád, takže za Itala zaskočil Lukac Tulovic, jezdec seriálu CEV. Luca Marini testoval zadní brzdu, aby motorku co nejlépe přizpůsobil své výšce. Švýcar Thomas Lüthi (CarXpert Interwetten) byl zase jedním z jezdců, kteří testovali novou zadní pneumatiku Dunlop.

Z nejnižší třídy Moto3 zůstaly na pondělní test týmy Red Bull KTM Ajo, Sky Racing Team VR46, British Talent Team, AGR Team, Peugeot MC Saxoprint, RBA BOE Racing, Platinum Bay Real Estate a Südmetall Schedl GP Racing.

V Rakousku testoval Jakub Kornfeil (Peugeot MC Saxoprint), který se tam připravoval na další závod ve Velké Británii. Na test pneumatik se soustředil Skot John McPhee (British Talent Team) podobně jako jezdci RBA BOE Juanfran Guevara a Gabriel Rodrigo.

Jezdci týmu SKY Racing Team VR46 pracovali na aktualizacích podvozku 2018 a především Nicolo Bulega (SKY Racing Team VR46) zkoušel starty. Dalším jezdcem KTM byla Maria Herrera (AGR Team), která radikálněji přepracovala nastavení a na nastavení plus pneumatiky se také soustředili u Red Bull KTM Ajo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist