V pondělí byl z jezdců MotoGP nejpilnější Pedrosa

Dani Pedrosa je jediným jezdcem tovární stáje Hondy, jenž se účastní plánovaného testu pneumatik Bridgestone na Phillip Islandu. Španěl během dne zajel osmaosmdesát kol, což bylo nejvíc z testujících jezdců třídy MotoGP, a nastavil čtvrtý nejrychlejší čas 1´29,961 sekundy.

Japonský výrobce Bridgestone přivezl na australský okruh celkem osm zadních hladkých pneumatik – dvě specifikace ve směsi 2013 a šest nových vývojových pneumatik, co se týče konstrukce a směsi.

První den zkoušek zahájil Dani Pedrosa na pneumatice 2013, aby provedl srovnávací testy. Později už jezdil výjezdy na minimálně šest kol s motocyklem na vývojových pneumatikách. Na úterý má španělský jezdec HRC v plánu delší výjezdy na trať. Vše bude záviset na počasí, ale při jednom takovém výjezdu by měl Pedrosa najet minimálně patnáct kol. Na programu je rovněž plná simulace závodu.
K pondělnímu testu na Phillip Islandu Dani Pedrosa uvedl: „Testovali jsme první várku pneumatik a zejména pak zadní hladké, které jsme měli k dispozici. Ze začátku jsem jezdil tak, abych na dráze získal potřebnou jistou. Po obědě jsem pak zahájil plánovaný program testů s novými pneumatikami.“

„Vyzkoušeli jsme různé specifikace pneumatik, které tu přivezli, a zítra v tom budeme pokračovat,“ ř
ek Pedrosa a závěrem dodal: „Nemůžu samozřejmě podrobně komentovat své pocity na jednotlivých pneumatikách, protože to jsou v této chvíli důvěrné informace.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist