V pátek byl Márquez druhý, Pedrosa čtvrtý

Po úvodních trénincích na Velkou cenu Austrálie je v kombinaci časů Marc Márquez druhý a Dani Pedrosa čtvrtý. Oba jezdci tovární Hondy jsou rychlí, ale jejich odpolední tréninky ovlivnila v případě Márqueze nehoda a u Pedrosy zase technická závada na RC213V.Cílem obou jezdců je v sobotu ještě zrychlit.

Španělský jezdec tovární Hondy Dani Pedrosa byl dopoledne s časem 1'30,008 sekundy čtvrtý. Odpoledne zrychlil na 1'29,478 sekundy, ale v závěru tréninku měl technický problém. Jeden ze šroubů, který drží pohonnou jednotku RC213V, nebyl dostatečně zajištěný, takže došlo k jeho uvolnění, šroub se otřesy postupně vysunul, čehož si Pedrosa naštěstí všiml a motocykl musel odstavit.
„Dnešní den byl pozitivní. Nový asfalt vypadá dobře a pneumatiky nám tu fungují správně,“ komentoval první den Dani Pedrosa. „Jediný problém byl ten, že jsme nedokázali využít maxima času na dráze kvůli technickému problému s motocyklem, který nastal v závěru odpoledního tréninku. Celkově to byl ale dobrý den a zítra se pokusíme ještě zlepšit.“

V prvním tréninku na australskou Grand Prix byl Marc Márquez druhý, když na nejrychlejší čas ztratil jen 0,088 sekundy. V úvodu odpoledního tréninku havaroval a už si nestačil zlepšit dopolední čas, takže obsadil až šesté místo.
„Dnes se nám dařilo hlavně dopoledne,“ uvedl v pátek Marc Márquez. „Škoda pádu z úvodu odpoledního tréninku. Na dráhu jsem pak vyjel s druhým motocyklem, ale ten měl úplně jinou geometrii a my neměli čas, abychom to změnili. Proto jsme nechali výchozí nastavení pro celý trénink. Uvidíme, zda se mi zítra podaří obnovit stejný cit s motorkou, jaký jsem tu měl během dopoledního tréninku, což je na Phillip Islandu velmi důležité.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist