V Jerezu testuje Aegerter pro francouzskou Akiru

Mezi motocykly z prostředí superbikového šampionátu je na jihu Španělska také stroj třídy MotoGP s nímž testuje švýcarský závodník kategorie Moto2 Dominique Aegerter. Jedná se o vývojovou verzi motocyklu Avintia Kawasaki CRT, jenž byl v roce 2014 v boxech týmu Avintia Racing a závodil s ním Hector Barbera a Mike Di Meglio. Zkoušky si mnozí dávají do spojení s návratem Kawasaki do MotoGP, nicméně tento aktuální projekt nemá být pod křídly Kawasaki, ale tuningové společnosti Akira.

Francouzská společnost Akira Technology patří k dlouholetým technickým partnerům Kawasaki, jenž v superbikovém seriálu spolupracovala na vývoji úspěšných motorů ZX-10R. Teď je otázkou proč Akira, jenž loni pro tým Avintia MotoGP připravovala pohonné jednotky, nyní investuje čas a peníze do projektu MotoGP. Samozřejmě je tu stále ta možnost, že připravují půdu pro návrat Kawasaki.

„Máme podporu Kawasaki, ale toto je projekt Akiry a vývoj staršího motocyklu. Výkon je neuvěřitelný, ale momentálně jezdím pomalejší časy než jsem tu jezdil v Moto2,“ uvedl pro Motorcycle News Dominique Aegerter, který v pondělí jezdil s minimem elektroniky a na otázku, co Akira tímto testem sleduje odpověděl, že nemá zdání.

Jakou specifikaci motocyklu Aegerter v Jerezu testuje není přesně známo, i když nějaké informace přeci jenom unikly. V případě motoru se má jednat o verzi s pneumatickými ventily, brzdy jsou karbonové, je tam nový rám a motorka je postavena na pneumatikách Michelin, jaké používají v CEV. Časy na kolo nebyly zveřejněny.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist