V Japonsku může Crutchlow dosáhnout hranice 1000 bodů

Jezdec LCR Hondy Cal Crutchlow může o nadcházejícím víkendu jako první Brit v historii světového šampionátu dosáhnout na magickou hranici 1000 bodů v královské kubatuře Grand Prix. V této chvíli má na kontě 989 bodů a v neděli potřebuje zajet minimálně na páté místo, aby navždy zapsal své jméno do dějin britského a světového motosportu.

V roce 2011 Cal Crutchlow přestoupil z WorldSBK do MotoGP týmu Yamaha Tech 3. Od tohoto okamžiku započala jeho mise v královské kubatuře, kde do dnešní doby sedlal stroje tří různých výrobců – Yamaha, Ducati a Honda. Za osm let získal celkem patnáct umístění na stupních vítězů, třikrát vyhrál a čtyřikrát startoval z pole position.

Pro první vítězství v třídě MotoGP si Cal Crutchlow dojel v Brně, když v roce 2016 vyhrál závod Velké ceny České republiky a stal se tak po pětatřiceti letech prvním Britem, jemuž se něco takového povedlo. Nyní má šanci stát se vůbec prvním jezdcem Spojeného království, jemuž se podařilo dosáhnout na 1000 bodů získaných v závodech královské kubatury.

Samozřejmě milník jednoho tisíce bodů je pro britského závodníka důležitý, ale jeho prvořadým cílem je v Japonsku udržet status nejlepšího jezdce netovárního týmu, což znamená porazit takové jezdce jako Danilo Petrucci a Johann Zarco. „Určitě je Motegi nejdůležitějším závodem v kalendáři, jelikož je to domácí Grand Prix pro HRC a všichni se snažíme udělat maximum pro dobrý výsledek,“ prozradil dvaatřicetiletý Brit.

„Jak už jsem řekl dříve, doufal jsem v lepší výsledek v Thajsku, ale zároveň jsem rád, že jsem v čele hodnocení jezdců nezávislých týmů,“ pokračoval Crutchlow, který už v pondělí 29.10. oslaví 33-let. „Motegi víc sedí mému stylu jízdy než Buriram, takže cílím na Top5 a doufejme, že by to mohlo být i pódium, třebaže bitva o přední pozice je tu teď hodně tvrdá.“

„Uvidíme. Každopádně japonské publikum je tu jako pokaždé neuvěřitelné a uděláme maximum, abychom jim v neděli předvedli ten nejlepší výkon. Pro Taka
(Takaaki Nakagami/LCR Honda) je to domácí závod, tak věřím, že bude mít před rodinou a fanoušky dobrý závod.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist