V Indianapolis nahradí zraněného Abrahama Španěl Toni Elías

Český závodník Karel Abraham nepojede ani závod v Indianapolis. Jezdec týmu AB Motoracing si pádem v Barceloně nešťastně vykloubil palec levé nohy, musel na operaci a bohužel ani v tuto chvíli není zdravotně natolik v pořádku, aby mohl závodit. Poté, co Abrahama v Německu nahradil Japonec Hiroshi Aoyama, pojede v Indianapolis v sedle české Open Hondy Španěl Toni Elías.

Po Barceloně český tým AB Motoracing vynechal závod v Assenu a v Německu nastoupili s Hiroshim Aoyamou, který závod ale nedokončil. Pro Indianpolis se počítalo s Karlem Abrahamem, ale ten bude ještě odpočívat, takže s týmem pojede víkend ve slavné Indianapolis Motor Speedway španělský závodník Toni Elías.

Jméno španělského závodníka všichni dobře známe, závodil ve všech kategoriích světového šampionátu, vyhrál jako první titul v Moto2 (2010) a poslední léta strávil v superbikovém mistrovství světa. Letos měl velkou smůlu, protože byl součástí týmu třídy SBK, který ani nevyjel na dráhu.

Poslední víkend Toni Elías závodil v prestižním vytrvalostním podniku Suzuka 8Hodin, kde s privátním týmem obsadil parádní čtrnácté místo. Návrat do prostředí MotoGP jistě přivítal s radostí.

„Mrzí mě to, ale lékaři mi start v Indianapolis v podstatě zakázali,“ uvedl Karel Abraham. „Z nohy už mám sice vytahané dráty, ale stále ji ještě musím mít v dlaze. Příští týden mě čeká intenzivní rehabilitace. Kdybych jel do Indy, musel bych ji omezit a stejně bych nebyl stoprocentně připravený. Navíc jakýkoliv pád by představoval velké riziko.“

„Toni je hodně zkušený jezdec, díky kterému se nám možná podaří nasbírat i nějaká data, díky kterým budeme moci motorku v dalších závodech líp naladit. Já se soustředím na rehabilitaci a doufám, že se mi podaří být na Brno připravený.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist