V Barceloně připravují výměnu povrchu okruhu Catalunya

Po letošním podniku Grand Prix v Barceloně nepěli jezdci a týmy na katalánský okruh zrovna chválu. Výsledkem by fakt, že vedení okruhu v Montmeló slíbilo, že do příští sezony kompletně vymění povrch okruhu a vrátí rozložení dráhy do její originální podoby.

Závodní okruh Catalunya má problémy s kvalitou asfaltu a vzhledem k tomu, že tam loni byla v tréninku nehoda s tragickými následky, jezdci už byli na tyto podmínky alergičtí. Největší problém byl s přilnavostí při vysokých teplotách a byly slyšet hlasy, které mluvily o možnosti závod za takových podmínek prostě bojkotovat.

Vedení promotérské společnosti Dorna Sports tak vedení okruhu naznačilo, že jejich pozice v kalendáři světového šampionátu není tak jistá, jak si možná myslí. Buď dojde k nápravě nebo prostě v roce 2018 závod v Barceloně nebude.

Výměna povrchu dráhy Catalunya má proběhnout během zimních měsíců s tím, že by mělo být vše připraveno pro předsezonní testy pneumatik Michelin, což třeba letos nebylo možné v Německu. Navíc má dojít na úpravu rozmístění okruhu tak, že v oblasti zatáčky dvanáct bude nově komplet štěrková úniková zóna, takže ji jezdci budou projíždět stejně rychle jak před rokem 2016, ale již o něco víc bezpečněji.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist