V Argentině zatím Lorenzo nemá sílu jít dopředu

Po pátečních trénincích na Velkou cenu Argentiny je Jorge Lorenzo až předposlední v kombinaci časů a nebýt Hafize Syahrina, bylo to jisté poslední místo. Bylo znát, že se Španěl na dráze trápí, ale jak sám později prozradil, jeho zranění na to zásadní vliv neměla.

Ještě před prvním testem v Malajsii si Jorge Lorenzo zlomil zápěstí a naposledy v Kataru měl po dvou těžkých pádech nalomené žebro. Na rozdíl od svého týmového kolegy Márqueze v pátek neatakoval ty nejrychlejší časy, třebaže se snažil najít způsob jak zrychlit. Lorenzo sice skončil s časem 1'40,159 sekundy jako předposlední, nicméně je posledním jezdcem v jedné sekundě na Doviziosa.

Podle Lorenza byl jeho páteční výkon ovlivněn nedostatečnými zkušenostmi s Hondou. „Po fyzické stránce se cítím celkem dobře,“ řekl v pátek večer. „Ráno mě trošku bolelo zejména zápěstí. Teď už můžu zápěstí zatížit o něco víc. Odpoledne jsem si vzal prášky proti bolesti a bylo to lepší. Potřebujeme tak týden, dva nebo tři, abych se dal z obou zranění dohromady.“

„Ale v této chvíli to není ten skutečný problém. Je to víc nedostatek zkušeností s motorkou a dráha, která mi nikdy nesedla. Je to pro mě hodně těžké, protože přilnavost tratě je opravdu špatná a dost to klouže. Jsem typ jezdce, které potřebuje přilnavost k tomu, aby využil maximum ze stylu jízdy, takže tu s tím pokaždé válčím. To a k tomu nedoléčená zranění mi teď situaci nijak zvlášť neusnadňují.“

„Postupně získávám zkušenosti a jsem přesvědčen, že až přijedeme do Jerezu, budu již plně konkurenceschopný. Následující dva závody pro mě budou hodně náročné, ale budu se snažit zajet co nejlépe a získat potřebné body a zkušenosti aniž bych zaznamenal pád,“ dodal Španěl, který k Hondě přestoupil od Ducati, jenž je nyní viditelně na koni.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist