U KTM poprvé vyzkoušeli prototyp třídy MotoGP RC16

Po patnácti měsících od oznámení rakouského výrobce KTM, že v roce 2017 bude jejich značka na startovním roštu královské kubatury seriálu Grand Prix, vyjel poprvé na dráhu okruhu Red Bull Ring prototyp KTM RC16. Čest jako první vyvést na dráhu zbrusu nový stroj měl v týmu Red Bull KTM Factory Racing bývalý německý závodník MotoGP, dnes testovací jezdec a komentátor MotoGP Alex Hoffmann.

Na dráze okruhu Red Bull Ring, kde už v příštím roce poprvé přivítají světový šampionát, absolvoval komplexní třídenní zkoušky KTM RC16 testovací jezdec Alex Hoffmann. Dle rakouského výrobce zkoušky proběhly za dobrých povětrnostních podmínek a vše šlo podle plánu. „Už jsem zažil řadu různých premiér. Nicméně velký respekt před tím, čeho již KTM v tak extrémně krátké době dosáhla,“ uvedl Hoffmann.

Šéf KTM Motorsport Pit Beirer k prvním zkouškám řekl: „Čtvrtek byl velmi emocionální okamžik, nejen pro mě, ale také pro společnost a věřím, že stejně tak pro řadu fanoušků KTM v Rakousku a po celém světě. Toto a začátek projektu na závodní dráze jsou stejně důležité jak časy na kolo.“

„Velké díky patří Alexovi a celému týmu za vynikající výkon. Zpětná vazba a fakt, že jsme dokázali najet spoustu kol bez jakýchkoliv problémů nám dává velkou motivaci pro další kroky v této dlouhé cestě směrem k vstupu do MotoGP v roce 2017.“

Druhý test u KTM plánují uskutečnit ještě letos a jeho se již mimo Alexe Hoffmanna zúčastní také druhý testovací jezdec rakouského výrobce Mika Kallio.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist