U Ducati věřili, že Lorenzo závody bude vyhrávat

Vedení tovární stáje Ducati počítalo s tím, že Jorge Lorenzo jednoho dne začne vyhrávat závody v sedle jejich prototypu Desmosedici. Španěl v prvním roce s výrobcem z Boloně dosáhl na stupně vítězů, ale závod nevyhrál. Druhým rokem byl úvod sezony mnohem horší, ale změna nastala závodem v Mugellu, který Lorenzo vyhrál a druhý triumf přidal hned v dalším klání v Barceloně.

U Ducati si můžou říct, že jejich tušení bylo správné, nicméně Jorge Lorenzo dokončí tuto sezonu a přestoupí k Hondě, což teď může Italy hodně mrzet. Šéf týmu Davide Tardozzi prozradil, že nikdy nepřestal věřit v Lorenzovy schopnosti do dotáhnout až na samotný vrchol. „Říkal jsem to loni a říkal jsem to i letos v úvodu sezony, věděli jsme, že to dokáže, protože to nikdy nevzdal,“ uvedl Ital pro BT Sport.

„Dokonce i po nepovedených závodech, jako třeba loni bylo Le Mans, po deseti minutách už seděl s inženýry a společně hledali řešení. Ještě jednou tedy, on to nikdy nevzdával a šampion jako je on, se jednou dostane k jádru věci.“

Šéf Ducati Claudio Domenicali byl dříve ve svých vyjádřeních kritičtější, je samozřejmě mnohem víc konfrontován partnery týmu s výsledky, ale s odchodem Lorenza už v této chvíli nic neudělá a je rád, že to Španěl zvládl. „Takový je život, jsem ten, kdo obvykle hledá pozitiva,“ řekl. „Pozitivem je, že se nám podařilo vyřešit rovnici a bylo by to mnohem horší, kdybychom tento příběh uzavřeli, aniž by měl možnost vyhrát. Jsem velmi spokojený, my jsme nalezli řešení a řešení nalezl také on. Teď si myslím můžeme závody hodně užívat.“

Po sedmi závodech sezony má Jorge Lorenzo na kontě 66 bodů, což je stejný počet jakého dosáhl jeho týmový kolega Andrea Dovizioso a jezdec Suzuki Andrea Iannone. Od druhého Valentina Rossiho dělí tyto tři jezdce nyní 22 bodů, od prvního Márqueze je to 49 bodů. Dotáhne to na titul?

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 19 Kč od 11 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
MaraVFR přispěl 2 Kč
SLEEPER přispěl 2 Kč
jan26 přispěl 2 Kč
HeavyMental46 přispěl -1 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
jannyk přispěla 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Killian47 přispěl 2 Kč
RRoman přispěl 2 Kč
Bombista přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist