Tým Konica Minolta Honda do další sezóny

Tisková zpráva týmu Konica Minolta Honda naznačila, že pomalu končí čas odpočinku a začíná ostrá příprava na letošní sezónu.

Ke své čtvrté sezóně v MotoGP se připravuje japonský jezdec Makoto Tamada, kterého tým Konica Minolta Honda stabilizoval síly. Do letošní sezóny vstoupí tento tým se stejným sponzorem (Konica Minolta) i se stejným technickým partnerem (Honda). Od roku 2002 se tak tento nadnárodní tým snaží věnovat především japonskému trhu, z jehož středu je velká část materiálních i finančních zabezpečení. Tým Konica Minolta Honda patřil vždy během zimní části sezóny k nejpilnějším. Před startem úvodního závodu absolvoval tým v osmy testovacích dávkách v roce 2004 i 2005 okolo 9 000 kilometrů. V letošní „okurkové sezóně“ se dle slov hlavního technika pana Giulio Bernadella hodlá tým zaměřit spíše na kvalitu testování, než na jeho kvantitu. Testovací program roku 2006 tak tým zahájí 31. ledna třídenním testem na australském okruhu Phillip Island.
Makoto Tamada – jezdec týmu Konica Minolta Honda
"Po povzbudivé zimní přestávce mohu říci, že jsem si dobil své baterie. Absolvoval jsem rozsáhlou fyzickou přípravu, jsem přesvědčený, že mohu odstartovat sezónu lepším začátkem než v loňském roce. Je to pro mne velmi důležité, protože považuji rok 2006 za přelom v mém povolání. Nikdy jsem nepochyboval o mých schopnostech ani o schopnostech týmu. Děkuji Hondě a Konica Minoltě za jejich důvěru."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist