Tým Honda Pons oficiálně opouští MotoGP

Tým legendárního Sita Ponse dnes zveřejnit tiskovou zprávu, v níž definitívně oznamuje své ukončení působnosti v MotoGP 2006.

Dnes byla oficiálně potvrzená zpráva o odstoupení týmu dvojnásobného Mistra světa Sita Ponse z kolotoče MotoGP. Po 25 letech v šampionátu Grand Prix se v letošním roce tým Honda Pons nepostaví na start žádné kategorie tohoto světového mistrovství. Jak se uvádí na stránkách týmu, nedokázal pro rok 2006 sehnat Sito Pons finanční zabezpečení svého týmu a musel proto opustit vrcholnou scénu, která tak po odchodu několika hvězd minulosti utržila další krutou ránu.
"Přes snahu pokračovat s týmem v MotoGP 2006, kde náš projekt počítal s podporou HRC a Hondy Španělsko a i přestože jsme se díky těmto partnerům mohli zúčastnit nedávných testů ve Valencii a Malajsii, nedokážeme v naší práci pokračovat," uvádí Sito Pons v tiskové informaci na internetovém serveru svého týmu. "Rádi bychom vyjádřili naší vděčnost za podporu HRC a Hondy Španělsko, ale také Carlosu Checovi a Casey Stonerovi, za jejich důvěru v náš tým."
Dále ve zprávě Sito Pons děkuje všem partnerům, ale i jezdcům sezóny 2005, za jejich podporu nejen v poslední sezóně. "Nyní již pracujeme pro rok 2007, kdy se chceme do MotoGP vrátit s novým projektem," říká Sito Pons, jenž i nadále bude působit v roli prezidenta společnosti IRTA (asociace týmů).

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist