Třetí GP sezony – Velká cena Texasu

Kapitoly článku

Moto3 – Preview

Rekordy a informace Moto3 – Okruh Amerik, Austin (USA)

Nejrychlejší kolo – Danny Kent (2015) – 2'15,344
Rekord okruhu – Luis Salom (2013) – 2'16,345
Kvalifikační rekord – Danny Kent (2015) – 2'15,344
Maximální rychlost – Romano Fenati (2015) – 239 Km/h

Délka závodu Moto3 - 18 kol (99,2 km)
Velká cena Texasu – Moto3 2015:
Stupně vítězů – 1.Kent, 2.Quartararo, 3.Vázquez … 10.Hanika11.Kornfeil
Pole position – Danny Kent – 2'15,344 sekundy
Nejrychlejší kolo závodu – Miguel Oliveira – 2'17,559 sekundy

V nejnižší kubatuře je po druhém kole světového šampionátu na prvním místě průběžného hodnocení Brad Binder (Red Bull KTM Ajo). Jezdec týmu Aki Aja byl druhý v Kataru, třetí v Argentině, což mu dává součet šestatřiceti bodů a status jediného jezdce, který byl prozatím letos pokaždé na stupních vítězů. Jihoafričan má předpoklady, techniku a zázemí k tomu, aby letos bojoval o titul mistra světa.

Na druhém místě je Niccoló Antonelli (Ongetta-Rivacold) vítěz úvodního závodu sezony. V závodu na postupně osychající dráze argentinského okruhu si už Ital nebyl tolik jistý jak v Kataru a skončil desátý. Přesto mu součet jednatřiceti bodů dává dobré výchozí postavení pro třetí kolo v Texasu, protože na vedení v soutěži ztrácí jen pět bodů.

Španěl Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) je s devětadvaceti body průběžně třetí. V Argentině si na konto připsal body za druhé místo v cíli a neměl to vůbec snadné, protože téměř celý závod soupeřil s Adamem Norrodinem (Drive M7 SIC Racing Team). Malajec odjel skvělý závod, ale pár metrů před cílem chtěl Navarra porazit až moc a spadl. Motorku pak do cíle dotlačil a získal tím alespoň body za jedenácté místo.

Hrdinou závodu v Argentině byl další Malajec a další nováček v soutěži Khairul Idham Pawi (Honda Team Asia). Pawi okamžitě po startu zavelel k útoku a na trati, kde byla spousta míst ještě mokrých, jel s motorkou na hladkých pneumatikách neuvěřitelně rychle. S každým dalším kolem narůstal jeho náskok na ostatní tak rychle až členové týmu museli svého svěřence doslova brzdit. Pawi to nakonec ustál a závod vyhrál. Zcela určitě byl Pawiho výkon pro Adama Norrodina důvodem, proč se tak moc snažil, aby byl druhý. Dva Malajci na stupních vítězů, to by bylo něco.

Průběžně osmý Jakub Kornfeil (Drive M7 SIC Racing) je na tom bodově stejně jako sedmý Romano Fenati (SKY Racing Team VR46) a devátý Andrea Locatelli (Leopard Racing). Český závodník má na kontě třináct bodů, což představuje ztrátu na vedení ve výši třiadvaceti bodů, ale jen tři body na umístění v Top5. Závod v Texasu bude důležitý v tom, že pokud využije zaváhání svých soupeřů v Argentině, může si dobrým výsledkem svoji pozici udržet nebo se posunout ještě víc dopředu. Loni byl Jakub Kornfeil v Texasu jedenáctý, předloni pátý, takže šanci na dobrý výsledek v Austinu určitě má.

Druhý Čech v poli Karel Hanika (Platinum Bay Real Estate) už letos nemá techniku s jakou disponoval poslední dvě sezony, což je samozřejmě znát. V sedle Mahindry se snaží odvádět maximum, ale na bodované pozice to zatím není. V Texasu zajel Hanika dvakrát na desáté místo, což asi nebude letos tak docela možné, ale nechme se překvapit. Snad bude situace lepší až Mahindra nabídne některé aktualizace techniky, které teď používá její tovární tým.

Moto3 – Stav po GP Argentiny:

1 - Brad BINDER - RSA - KTM - 36 bodů
2 - Niccolò ANTONELLI - ITA - Honda - 31
3 - Jorge NAVARRO - SPA - Honda - 29
4 - Khairul Idham PAWI - MAL - Honda - 25
5 - Francesco BAGNAIA - ITA - Mahindra - 16
6 - Joan MIR - SPA - KTM - 15
7 - Romano FENATI - ITA - KTM - 13
8 - Jakub KORNFEIL - CZE - Honda - 13
9 - Andrea LOCATELLI - ITA - KTM - 13
10 - Enea BASTIANINI - ITA - Honda - 11
11 - Nicolo BULEGA - ITA - KTM - 10
12 - Hiroki ONO - JPN - Honda - 10
13 - John MCPHEE - GBR - Peugeot - 9
14 - Livio LOI - BEL - Honda - 8
15 - Philipp OETTL - GER - KTM - 8
16 - Jorge MARTIN - SPA - Mahindra - 8
17 - Fabio QUARTARARO - FRA - KTM - 6
18 - Jules DANILO - FRA - Honda - 5
19 - Adam NORRODIN - MAL - Honda - 5
20 - Juanfran GUEVARA - SPA - KTM - 4
21 - Bo BENDSNEYDER - NED - KTM - 2
22 - Maria HERRERA - SPA - KTM - 2
23 - Aron CANET - SPA - Honda - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist