Tovární Yamaha ukončila test ve Valencii

Po druhém dni testování na dráze okruhu Ricarda Torma Yamaha dokončila plánovaný program zkoušek a ve Valencii test ukončila. Ve středu tak na dráhu nevyjede ani Jorge Lorenzo a ani Valentino Rossi. Pro oba nyní začíná zasloužená dovolená s prvním oficiálním testem v únoru 2014.

Jorge Lorenzo během dne testoval novou specifikaci M1 2014 s cílem dosáhnout požadované spotřeby paliva kvůli novým předpisům ohledně objemu palivové nádrže u čistokrevných prototypů. Nejrychleji zajel v osmapadesátém kole z šedesáti a na nejrychlejší čas ztratil necelé tři desetiny.
„Dnes jsme testovali pouze motocykl určený pro nadcházející sezonu a nalezli jsme některé pozitivní body,“ poznamenal k úternímu testu Jorge Lorenzo. „Zkoušíme různé drobné detaily, které nám dávají určité malé výhody. Na větší modifikace si ale budeme muset počkat až do Sepangu.“
Rovněž Valentino Rossi v úterý pracoval s motocyklem pro rok 2014, ale během dne si nezlepšil čas z pondělního testu. „Dnes jsme se zaměřili na novou motorku, což bylo o něco těžší než včera. Testovali jsme řadu nových systémů v rámci spotřeby paliva a nastavení, což byl užitečný test. V závěru nebyl výkon nijak zvlášť fantastický, ale před zimní přestávkou jsme udělali důležitou práci, abychom v příštím roce byli víc konkurenceschopnější,“ uvedl Valentino Rossi.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist