Tovární tým KTM s Binderem, Jihoafričanovo místo u Tech 3 zaujme Lecuona

Už v červenci letošního roku oznámila KTM společně se svým satelitem Red Bull KTM Tech3 podpis smlouvy s Bradem Binderem, současným jezdcem Red Bull KTM Ajo ve světové sérii Moto2. Jihoafričan měl premiérový ročník jezdce královské kubatury spojit s týmem Herve Poncharala a jeho týmovým kolegou měl být Portugalec Oliveira. Dnes je vše jinak, protože KTM nakonec do svého továrního týmu povolá právě Bindera, takže do Tech 3 zamíří další jezdec Moto2 Iker Lecuona. Vše bylo oznámeno v předvečer zahájení australské Grand Prix.

Potom, co se KTM rozešla s Johannem Zarcem, chyběl v továrním týmu jezdec pro sezonu 2020. Týmovým kolegou Pola Espargara tak bude Brad Binder. Dva týmy KTM tak mají čtyři jezdce tří národností a tři z nich s věkem pod pětadvacet let.

„Po našem oznámení z poloviny sezony bylo jasné, že musíme změnit plány s ohledem na rok 2020,“ uvedl Pit Beirer, ředitel KTM Motorsport. „Po řadě jednání jsme se rozhodli jít tímto směrem a nechat mladé a hladové chlapy, s kvalitními zkušenostmi z ostatních kategorií, ukázat co dokážou. Brad je jezdcem, který prošel strukturami KTM a nepochybujeme o tom, že může jít do týmu Red Bull KTM a nadále předvádět svůj styl a nikdy se nevzdávat, jak můžeme sledovat již delší dobu. Iker jde k týmu Red Bull Ktm Tech 3 a jsme si jistí, že Herve společně se svými chlapy dokáží pomoci a zdokonalit dalšího nováčka podobně, jak to letos udělali s Miguelem.“

Je to skutečně zajímavé rozhodnutí, protože se původně jednalo o tom, že by nastoupil k továrnímu týmu Mika Kallio, jejich zkušební jezdec. To dnes také potvrdil Miguel Oliveira, který prozradil, že s Kalliem naprosto souhlasil, nicméně neví co si má myslet o tom, že nakonec angažovali nováčka bez zkušeností v MotoGP. Rozhodnutí KTM ale Portugalec plně respektuje.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist