Tovární jezdci MotoGP testovali s Michelinem v Mugellu

Den po skončení závodního víkendu italské Grand Prix byl pro jezdce továrních stájí testovacím dnem výrobce pneumatik Michelin, který pokračuje v přípravě na roli jednotného dodavatele pro třídu MotoGP od roku 2016. Naposledy měl francouzský výrobce možnost testovat přímo s jezdci motocyklového šampionátu během druhého únorového testu v Sepangu.

Jednodenního testu pneumatik Michelin se v Mugellu zúčastnili jezdci tovární Hondy Dany Pedrosa a Marc Márquez, jezdci tovární Yamahy Jorge Lorenzo a Valentino Rossi, za Aprilii byl Álvaro Bautista a za Ducati Andrea Dovizioso a testovací jezdec Michel Pirro.

„Přijeli jsme sem už před dvěma týdny s testovacími jezdci, abychom se na tento test připravili a teď tento druhý test pneumatik společně se špičkovými jezdci je pro nás velmi důležitý, protože zpětná vazba, kterou nám nabídnou, je klíčem k jejich úspěchu,“ uvedl před testem technický ředitel Michelinu Nicolas Goubert.

„Testovací jezdci stejně jako špičkoví závodníci, byli v testu v Sepangu velmi spokojeni se zadními pneumatikami. Myslím, že zadní pneumatiku už máme tam, kde potřebujeme, jen ji teď musíme přizpůsobit různým závodním podnikům, které pojedeme. Co se týče přední pneumatiky, tak tam byl ze strany jezdců požadavek na zlepšení některých parametrů. Takže tentokrát jsme se soustředili na předek.“

Po předchozích ani těchto testech nemůžou jezdci výkony pneumatik nijak komentovat, ale někteří technici týmů po Sepangu hovořili o slabším výkonu přední pneumatiky zejména na brzdách, kde jezdci nemají stejný cit jako s Bridgestone, ale třeba boční přilnavost pneumatik Michelin všechny velmi pozitivně překvapila.

Michelin proto potřebuje absolvovat co nejvíc testování s pravidelnými jezdci šampionátu, protože jen ti dokážou nabídnout potřebnou odezvu a dostat motocykly na hranici jejich možností. Další test s továrními jezdci proběhne 17.srpna na dráze Automotodromu v Brně po skončení závodního víkendu české Grand Prix.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist