Tom odstoupil pro poruchu baterie

Tom Lüthi odstoupil ze závodu v 5. kole, Sandro Cortese obsadil 17. místo.

S nadějemi na dobrý výsledek rozjel Tom dnešní závod na 7. místě. Brzdy však při pokusu o předjetí jednoho ze soupeřů dostal highsider, který ustál. Při něm však došlo k otřesu motocyklu a k poškození baterie, která postupně přestala fungovat. Thomas se propadal startovním polem a v 5. kole ze závodu odstoupil. Jediným pozitivem je tak jeho kvalifikační zlepšení a snížení odstupu od nejrychlejších závodníků oproti předchozím GP, které potvrdil i 8. místem v ranním warm-upu.
Když hodnotíme z pohledu Thomase první 4 GP, tak je to tato bilance: První 2 závody – nedoléčená zlomenina klíční kosti, 3. závod – nadměrně opotřebená zadní pneumatika, 4. závod – viz. výše. Snad už smůly a problémů bylo dost a v příštím závodě za týden ve Francii bude Tomovi i nám přát trochu štěstí.
Sandro Cortese se celý závod pohyboval těsně za bodovanou patnáctkou, k ní měl však přesto daleko, protože 15. Di Meglio jezdil zhruba o půl vteřiny rychlejší časy. Sandro bojoval ve skupině spolu s Espargarem, Brandlem a později i Contim a Terolem. Nakonec v této skupině skončil 2. a celkově 17. Vzhledem k jeho týdennímu pobytu v nemocnici po otravě způsobené kousnutím hmyzu před odletem do Číny je to dobrý výsledek. Stále tedy čekáme na jeho první letošní body, které mu těsně unikají.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist