Tom Lüthi v roce 2010 do MotoGP?

Švýcarskému ex-125ccm mistru světa Thomasi Lüthimu to prostě ve dvěstěpadesátkách nejede dle jeho přání, to je neměnný fakt.

Vloni skončil Thomas Lüthi dvakrát na podiu, letos zajel nejlépe jedno čtvrté místo. Takže jeho bilance po celkem 38 absolvovaných závodech kubatury 250 ccm není nikterak oslnivá. 



A tak chce jeho šéf Daniel Epp využít svých dobrých kontaktů k Hondě (za kterou vyhrál Lüthi mistrovství světa v kubatuře do 125 ccm) a v příští sezóně jet MotoGP s vlastním týmem. 

A pokud mu dáme za pravdu, tak právě ve třídě MotoGP nemusí být jen ti nejlepší jezdci.

„Ve Španělsku a v Itálii má kubatura MotoGP takovou popularitu, která se skoro rovná závodům formule „1“. A my máme takového strategického partnera, který je velmi zainteresován na Španělsku a Itálii. Pokud se tedy najde někdo, kdo chce dát peníze do stejné třídy, kde jezdí Valentino Rossi a Jorge Lorenzo, tak potom i zadní místa ve středu závodního pole nejsou pro něho tragická. V podstatě jde v tomto případě o olympijskou myšlenku „zúčastnit se“.

Máme velmi dobré kontakty s Hondou a ta je schopna nám garantovat dva motocykly. Dorna nám už dala své „OK“ a s jezdcem jako je Švýcar Lüthi, nemá vůbec problém“,
řekl  v rozhovoru pro „20 minut online“ šéf týmu Daniel Epp.

I když se dají celkové náklady těžko odhadnout, tak Epp počítá cca se 4 miliony švýcarských franků, tedy 2,6 milióny Euro: „A to je možné financovat. Je to také v zájmu naších aktuálních sponzorů, tedy hlavně Emmi a Interwetten, kteří mají především mezinárodní zájmy."

Pokud pomineme plány Daniela Eppa v MotoGP, tak nesmíme zapomenout, že přihlásil zároveň svůj tým i do nové třídy Moto2.

"To je nouzové řešení, pokud by nevyšel plán s MotoGP. Ovšem logicky nás to nezajímá. Je to učňovská kategorie pro MotoGP. A proč bychom měli začínat u učňů, když máme tu možnost jen úplně nahoře, tedy v MotoGP!. Pro mého druhého jezdce, Sandro Corteseho, si pak jedno místo v jiném týmu Moto2 prostě koupím.“ řekl dále Daniel Epp a dodal dosti podstatnou věc: „Kariéra Thomase Lüthiho půjde v příští sezóně rozhodně dále. Je tedy pouze otázkou, kde a co tento Švýcar v roce 2010 pojede“, vysvětlil na závěr situaci Daniel Epp.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist