Těžké zranění Hectora Barbery

Při svém comebacku těžce havaroval pilot týmu Pramac Hector Barbera a utrpěl zlomeniny tří zádových obratlů. Při transportu z místa havárie působili záchranáři hodně diletansky a vůbec nebrali v úvahu zranění španělského jezdce.

Původní plán týmu Pramac byl, že i v Indianapolis pojede místo doposud nevyléčeného Hectora Barbery - před čtyřmi týdny si zlomil při motokrossovém tréninku holenní a lýtkovou kost na levé noze - Toni Elias. Pak se ale rozhodl jezdec satelitního týmu Ducati Hector Barbera do USA odcestovat, ovšem náhradník Toni Elias, mistr světa Moto2 byl pro jistotu rovněž na místě. Nikdo ale samozřejmě netušil, že Elias nahradí svého krajana kvůli novému zranění, spíše se předpokládaly možné velké bolesti po starých zlomeninách. Bohužel 25-letý španělský pilot havaroval 12 minut před koncem prvního tréninku v cílové zatáčce a tak jeho zkušenější krajan naskočil místo něho už do druhého odpoledního tréninku.
Španěl spadl po highsideru na záda a to přímo na vysoký obrubník, který zabraňuje vjezdu na ovál okruhu Indy. Trénink byl okamžitě přerušen vyvěšením červeného praporku. Ačkoliv tedy na trati už nebyli žádní další jezdci, tak transport zraněného Španěla proběhl hrozně diletansky a vůbec nebyl brán zřetel na jeho zranění.

Pilot týmu Pramac byl nejdříve transportován do Medical Center a později převezen do nemocnice, kde byly bohužel diagnostikovány zlomeniny 5., 6. a 8. zádového obratle.
Španěl se ještě večer ozval na svém twitteru: "Po dalších vyšetřeních budeme vědět více. V nejhorším případě bude léčení trvat deset měsíců. Ale já se rozhodně vrátím".

Přejeme španělskému jezdci co nejrychlejší a hlavně úplné vyléčení.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist