Testy MotoGP - Sepang, 2. den

Druhým dnem pokračovaly testy MotoGP na okruhu "Sepang International Circuit". První den se nejvíce dařilo továrnímu pilotovi Hondy Danimu Pedrosovi a jaké to bylo dnes?

První tři hodiny druhého dne testování nejlépe zvládl mistr světa Jorge Lorenzo, který zajel čas 2.00.568 před Marcem Marquezem - 2.00.803 a Danim Pedrosou - 2.00.813. Tato trojice se také jako jediná dostala pod magickou hranici 2.01 minuty.
Čtvrtý byl po dopoledním testování Valentino Rossi a Top-5 doplnil Cal Crutchlow.

Stefan Bradl byl šestý, Alvaro Bautista na místě sedmém, Rookie Bradley Smith osmý a Nicky Hayden společně s Andreou Doviziosem dokompletovali Top-10 prvních třech hodin druhého dne testování.
Z jezdců s motocykly CR byl opět nejrychlejším Aleix Espargaro na 16. místě se ztrátou 2.683 sekundy na Lorenza. Náš Karel Abraham zajel čas 2.05.028, což znamenalo průběžné 20. místo, když na Lorenza ztrácel 4.460 sekundy. v klasifikaci CRT byl Abaja průběžně na místě 5.

Druhý náš jezdec Lukáš Pešek na trať dnes ráno nevyjel, jeho tým Ioda Racing má v Sepangu pouze jednu motorku a pražský pilot dostane dle plánu šanci v posledních dvou hodinách druhého dne testování.

Aktuální stav ve 13 hodin místního času - v 6 hodin času našeho - si můžete přečíst v následujících tabulkách.
Během další hodiny se do čela časové tabulky probojoval včerejší protagonista Dani Pedrosa, jenž dokázal posunout svou hranici nejlepšího času oproti včerejšku o 0.681 sekundy a to znamenalo absolutně nejlepší čas těchto letošních testů výkonem 2.00.549 min. 
Aktuální stav ve 14 hodin místního času - v 7 hodin našeho - takže dobré ráno všem čtenářům našeho webu www.motorkari.cz.
Další pořadí se už moc neměnilo, pokud se vám zdá u Němce Stefana Bradla hodně málo odtestovaných kol, tak zde je důvod: kvůli časovému posunu nemohl tovární pilot HRC a jezdec satelitního týmu LCR-Honda pořádně v noci spát, musel si během dnešní noci vzít tabletku a jelikož u snídaně nepůsobil zrovna koncentrovaně, tak se vedení týmu rozhodlo vyslat ho na okruh v Sepangu až ve 12.30 hodin. Náš Karel Abraham si v tabulce o jedno místo pohoršil, neboť se před něho dostal bývalý mistr světa dvěstěpadesátek Hiro Aoyama, jenž je nyní v Top-3 pilotů CRT za A. Espargarem a De Puinetem.
Co se týká hodnocení první poloviny druhého dne testování, tak příjemným překvapením je výkon Rookieho Bradleyho Smithe se satelitní Tech3 Yamahou a také postupné časové zlepšování obou továrních pilotů Ducati, Nickyho Haydena a Andrea Doviziosa, jenž se oba už zabydleli v Top-10 dnešního dne.

Tři hodiny před koncem se ohledně časů nekonala vůbec žádná změna a vše zůstalo při starém, v 15 hodin tedy platilo stejné pořadí jako o hodinu dříve.
Do konce dnešního testování zbývá ještě 120 minut a časová tabulka nám nepřinesla žádnou změnu. V 16 hodin místního času tedy vše při starém.
Podívejme se tedy aspoň podrobněji na tabulku jezdců s motocykly CR, které nás díky účasti dvou českých pilotů jistě velmi zajímají:
Zatímco mezi nejlepšímí třemi jezdci s prototypy je rozdíl pouhých 0,254 sekundy, a ještě šestý v pořadí Bradl ztrácí na lídra Pedrosu jen 0.820 sekundy, tak nejlepší pilot s motocyklem CR Aleix Espargaro má náskok na druhého Randyho de Punieta 0.540 sekundy a třetí Aoyama ztrácí dalších 0.995. Velmi dobře si ale vede Danilo Petrucci - týmový kolega našeho Peška - který tak jen dokazuje, že podceňovaný motocykl Suter-BMW (po loňské kritice Colina Edwardse by na něj dobrovolně nevsadil žádný tým) není zas tak špatný. A celkem zajímavé je i srovnání jezdců ze stáji CRT mezi sebou: zraněný Aoyama je lepší než Barbera, nováček Laverty zatím poráží Hernandeze, stejně jako Corti svého týmového kolegu Edwardse. A rovněž Petrucci hrál včera prim vůči Lukáši Peškovi.

A úplně globálně: Nejrychlejší Pedrosa je o 2,62 sekundy rychlejší než nejpomalejší jezdec s prototypem Iannone, zatímco v CRT dělí lídra Espargara a červené světlo vozícího Staringa 3,647 sekundy.

Hodina chybí do konce druhého dne testování v Sepangu, žádná změna v tabulce mezi Top-15, neboť v 16.30 hodin začalo pršet. Jezdci zaparkovali své motocykly do svých garáží a druhý den testování tak předčasně skončil.
Mezi CRT se ale do Top-3 dostal Danilo Petrucci a v závěru testování - dle plánu týmu Ioda Racing - vyjel na trať i český pilot Lukáš Pešek, bohužel za deště.
Dani Pedrosa tak časem 2.00.549 vyhrál i druhý den testování v Sepangu, když se oproti prvnímu dni dokázal zlepšit o 0.608 sekundy. Druhý za továrním  pilotem HRC skončil mistr světa Jorge Lorenzo s Yamahou, jenž za svým krajanem dnes zaostal o pouhých 19/1000 sekundy a jehož zlepšení času oproti včerejšku je 0.597 sekundy. I tentokráte byl jako třetí další Španěl, Rookie Marc Marquez, ten zajel čas 2.00.803 a rovněž se tak dostal pod hranici 2.01 minuty. Ztráta Marqueze na Lorenza byla 0.235 sec., a mistr světa Moto2 se oproti včerejšku zrychlil o 0.398 sec.

Ex-mistr světa Valentino Rossi byl klasifikován stejně jako včera na místě čtvrtém, na lídra Pedrosu dnes ztratil 0.489 sekundy a oproti prvnímu dni testování se zlepšil časově o 0.546 sec.. Top-5 dnes uzavřel Cal Crutchlow, tento satelitní jezdec Yamahy ztratil na Rossiho s továrním motocyklem stejné značky pouhých 0.273 sekundy .

O jedno místo si oproti včerejšku pohoršil Němec Stefan Bradl, sedmý byl klasifikován jeho značkový kolega Alvaro Bautista a velmi milým překvapením byl výkon Rookieho Bradleyho Smithe, jako osmého. Ten se proti včerejšku dokázal zlepšit o neuvěřitelných 1.529 sekundy a dokázal tak, že se cítí na silném motocyklu stále lépe a lépe. Oba dva piloti s továrními motocykly Ducati Nicky Hayden a Andrea Dovizioso pak dokompletovali Top-10, přičemž "Dovi" byl dnes o plných 1.156 sec. rychlejší než včera.

Za oběma japonskými testovači Akiyoshim (HRC) a Nakasugou (Yamaha) pak skončil Ben Spies, další testér Yoshikawa (Yamaha) a poslední stabilní pilot s prototypovým motocyklem Andrea Iannone, což bylo složení Top-15.

Časová tabulka 2. dne testování v Sepangu - tovární prototypy


Aleix Espargaro opět vévodil pelotonu s motocykly CR (16. celkově) a svého týmového kolegu De Punieta - oba s ART-Aprilia - za sebou nechal o 0.540 sec. Pomyslné stupně vítězů CRT pak dokompletoval Danilo Petrucci s bikem Suter-BMW se ztrátou na Espargara 1.033 sekundy. Za dalším testovačem T. Takahashim uzavřel první dvacítku Hiro Aoyama s nejlepším motocyklem FTR-Kawasaki. Jeho týmový kolega Hector Barbera obsadil místo 21., o 0.039 sec. skončil za ním Karel Abraham, který dnes zajel čas 2.05.028, což znamenalo vůči včerejšímu času zrychlení o 0,666 sekundy.

Časová tabulka 2. dne testování v Sepangu - CRT


Za Abrahamem byl v tabulce umístěn M. Laverty, sledován Claudiem Cortim, Yonny Hernandezem, Colinem Edwardsem a Bryanem Staringem.

Náš Lukáš Pešek jezdil až v úplném závěru testování, tedy za mokra a jeho nejlepší čas měl hodnotu 2.21.512, když ale objel pouhých 14 kol.

Rekord okruhu: 2007 Casey Stoner 2.02.108
Nejrychlejší kolo: 2012 Jorge Lorenzo 2.00.334
Nejlepší čas 1. dne testování: Dani Pedrosa 2.01.157

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist