Testy MotoGP - Sepang, 2. den

Repsol Honda Team a Marc Marquez mohli využít kompletní druhý den k testování, neboť dráha v Sepangu byla suchá. Marquez tak absolvoval svůj první kompletní testovací den s motocyklem MotoGP vůbec a dokázal se proti včerejšku zlepšit o 2,3 sekundy.

Mistr světa Moto2 Marc Marquez odtestoval dnes celkem 60 kol a zajel svůj nejlepší čas za 2:01.355 minuty, tedy byl rychlejší o 2,3 sekundy než v pondělí a samozřejmě také nejrychlejším jezdcem na okruhu. Alvaro Bautista skončil za svým mladším krajanem o 0,6 sekundy, testovací jezdci Hondy Kousuke Akiyoshi a Takumi Takahashi zůstali zpět o 2,5, resp. 6 sekund.

Jen pro zajímavost, Pole-Position si letos v říjnu vybojoval Jorge Lorenzo na Yamaze časem 2'00.334 minuty, rekord okruhu je z roku 2007 a drží ho Casey Stoner s Ducati výkonem 2'02.108.
"Dnes byly suché podmínky po celý den a my jsme začali testy 11:30 hodin a využili celý den", zhodnotil dnešní den Marquez. Už při prvním vyjetí byl tovární jezdec Hondy rychlejší než v pondělí a potom začal zkoušet různá nastavení. Postupně začal motocyklu lépe rozumět a zároveň vzrůstalo i jeho sebevědomí.

Později přesedl Marquez na nový prototyp na rok 2013, když předtím testoval s motocyklem po ex-mistru světa Casey Stonerovi.
Nový motocykl se ale Marcquezovi líbil více: "Bylo hodně důležité, že jsem mohl využít času k lepšímu seznámení s motocyklem MotoGP a můj jezdecký styl přizpůsobit většímu motocyklu. Byl to skvělý den a doufám, že počasí zůstane i zítra stejně dobré jako dnes a my budem moci odtestovat ještě více okruhů a dále se učit".

Test MotoGP - Sepang, neoficiální časy 2. dne

1. Marc Marquez - 2:01.355 minuty
2. Alvaro Bautista - 2:01.9
3. Kousuke Akiyoshi - 2:03.8
4. Takumi Takahashi - 2:07.3

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist