Team Luise d´Antina v roce 2006 se dvema piloty

Tradicni tym kubatury MotoGP - "Team d´Antin Pramac" - jezdici motocykly Ducati Desmosedici GP4 a pneumatiky Dunlop pojede v roce 2006 se dvema novymi jezdci.

Dlouho se uvazovalo, zda tym vubec vyjede do teto sezony. Jeste v roce 2004 jezdila tato staj bez hlavniho sponzora a s piloty Hodgsonem a Xausem. A protoze novy sponzor Pramac vstoupil az v prubehu sezony, tak jezdil tento privatni tym letos pouze s jednim pilotem a tim byl Ital Roberto Rolfo. Ten je aktuelne s 25 body na 18. miste, kdyz nejlepe dojel v anglickem Donningtonu jako 10. Po teto sezone odchazi trinasobny vitez zavodu Grand Prix tridy do 250 ccm do tymu Yamaha Tech3 Hervé Poncharala, kde bude jezdit po boku Australana Caseyho Stonera.
Prvnim novym pilotem bude Brit James Ellison - doposud jezdici za tym Petera Clifforda, tedy letos za Blata WCM. Anglicky jezdec ziskal v letosnim roce doposud 7 bodu, je na prubeznem 23. miste, a nejlepe dojel jako 13. v Cine. A protoze se dosavadni tym WCM mozna v nasledujici sezone ani na startu neobjevi, tak se byvaly sampion supersportu rozhodl zmenit prostredi.
Ale i druhy jezdec pochazi z britskych ostrovu. Byvaly sampion BSB, Shane Byrne, vystridal letos dve staje. Za tym Kennyho Robertse na motocyklu Proton s motorem KTM vybojoval jediny bod v americke Lagune Seca, a svou bilanci (zatimni 24. misto se ziskem 6 bodu) si vylepsil jako nahradnik Troye Baylisse na Camel Honde, 14. v Sepangu a 13. v Losailu. A jen poznamka: Za jeho starty na motocyklu Honda stala predevsim britska televizni spolecnost BBC.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist