Tamada vloni v Motegi zvítězil, letos ...

Jak silný bude loňský vítěz z Motegi Makoto Tamada? Tuto otázku začneme řešit již prvním pátečním tréninkem.

V domácím prostředí se představí tým Konica Minolta Honda, jehož jezdec Makoto Tamada se připravuje na dvanáctý závod letošního šampionátu MotoGP. Na okruhu Twin Ring, kde v loňském roce vybojoval Tamada své druhé vítězství v nejprestižnější sérii, se japonský jezdec pokusí navázat na své výkony, které předváděl před svým portugalským zranění. Podpořit svého jezdce přijde mnoho diváků ze země vycházejícího slunce, obrovský zájem médií o svou domácí naději bude na Tamadu vytvářet velký tlak a tak je otázkou, jak se s těmito podmínkami samotný jezdec vyrovná.
"V srdci doufám, že Makoto bude schopný vyrovnat svůj loňský výkon," říká šéf týmu Gianluca Montiron. "Makoto má vše co potřebuje, nyní musí ukázat již pouze svůj talent. Závod v Motegi by mohl opět pro nás nalézt správný rytmus, máme k tomu vynikající podmínky i vynikající motocykl. Na tento bod sezóny se soustředíme, chceme vybojovat prestižní výsledek. Jedeme v domě továrny Honda, před našim generálním sponzorem Konica Minolta, víme, že Motegi je místo, kde se nemůžeme zahanbit."
"S úzkostí čekám na tento závod," doplňuje svého šéfa samotný Makoto Tamada. "Je to můj závod Grand Prix, kde chci vybojovat vynikající výsledek. Nebude to snadné, ale opravdu chci vrátit vše na svou stranu. Jsem si jistý, že se v Motegi budu bavit a úspěch tak bude blízko."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist