Suzuki potřebuje závodit, doporučuje De Puniet

Japonská Suzuki začátkem léta všechny překvapila, když původně plánovaný návrat do motocyklového šampionátu o rok odložili s odůvodněním, že v roce 2015 chtějí přijít s maximálně konkurenceschopným prototypem.

Závodění na divokou kartu u Suzuki neměli příliš v plánu a raději chtěli veškeré úsilí vrhnout na testování v Japonsku a Evropě. Nicméně s odkladem vstupu mají před sebou celý jeden rok příprav navíc a tam se jim otevírá velká příležitost japonský litrový prototyp Suzuki postupně testovat v podmínkách k tomu ideálních – během závodních víkendů Grand Prix.
Podle jejich testovacího jezdce Randy De Punieta to jinak ani nepůjde, pokud mají skutečně dosáhnout požadované konkurenceschopnosti a v roce 2014 tak bude Suzuki muset jet některé závody na divokou kartu, aby dosáhli skutečného srovnání s konkurencí, která je již v mnoha směrech zkušenější, co se týče litrového prototypu třídy MotoGP.

Absolvovat závody na divokou kartu, jako ideální řešení v rámci testovacího programu, francouzský jezdec královské kubatury vedení Suzuki jednoznačně doporučuje. Minulý týden Randy De Puniet v Motegi znovu testoval nový japonský prototyp a při rozhovorech s techniky a inženýry tuto možnost řešili.
„Vysvětlil jsem Suzuki, že je dobré závodit, protože nikde jinde nezískáte větší zkušenosti než při samotném závodění,“ uvedl Randy De Puniet pro Motorcycle News. „Nejsem šéfem Suzuki, ale pokud čekají až do roku 2015, je třeba v příštím roce jet nějaké závody na divokou kartu. Závodění není to samé jako testování.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist